Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bodzaszörp készítés?

Bodzaszörp készítés?

Figyelt kérdés
Milyen arányokat érdemes használni, ha inkább a bodzaíz domináljon mint hogy édes vagy savanyú?
2010. jún. 3. 10:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam készíteni, hogy 5 liter vízhez egy kg cukor és egy citrom, plusz meg a bodza. Ha te erőteljesebb bodzaízt szeretnél, akkor tegyél többet belőle, mint amennyit eddig szoktál.
2010. jún. 3. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:5 l víz, 3 kg cukor, 5 dkg citromsav vagy borkősav,3 felkarikázott citrom ,15-20 nagyobb bodzavirág


Elkészítés:

a cukrot a vízbe keverem, felforralom, és szirupot főzök belőle. Megvárom, amíg teljesen kihűl, és belekeverem a citromsavat, a citromkarikákat és a bodzavirágokat. Lefedem, és hűvös helyen (hűtőben, spájzban) 1 hétig tárolom. (ez idő alatt minden reggel és este átkeverem az egészet) A hét leteltével literenként 1 késhegynyi natrium-benzonátot keverek a fazékba, majd leszűröm és jó alaposan kimosott üvegekbe töltöm a kész szörpöt.

2010. jún. 3. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
6 liter vizet és két kiló cuktor sziruppá főzök ha teljesen hideg bele rakok 1.5 dk borkősavat és 1.5 dk citrom savat ... beleteszek 15 közepes bodzát két napig állni hagyom leszűröm beleteszek 1 teás kanál szalicilt ... üvegezem és így akár egy évig fogyasztható ha marad belőle ...:) nagymamám titkos receptje tuti finom...
2010. jún. 3. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Hello 10.54! Te semmi tartósítószert nem teszel bele?
2010. jún. 3. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem teszek semmi tartósítószert, mert mi azonnali fogyasztásra készítjük.
2010. jún. 3. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!