Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főzhetek kávét ásványvízzel is?

Főzhetek kávét ásványvízzel is?

Figyelt kérdés

Albérletbe költöztem és elég klóros a víz, nem ízlik.

Az érdekelne, hogy aki palackos vízből főzi a kávét melyiket használja ?

2017. okt. 3. 10:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
szénsavmentessel
2017. okt. 3. 10:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen mi a munkahelyen mindig azzal főzzük mert a csapvíz ott iszonyat vízköves
2017. okt. 3. 10:45
 3/14 A kérdező kommentje:

Az mindegy, hogy milyen mentes ásványvizet öntök bele, vagy nézzem az ásványi anyag tartalmat is ?

Köszönöm a válaszokat.

2017. okt. 3. 11:16
 4/14 anonim ***** válasza:
61%

A klór elillan a vízből egy pár perc alatt, ráadásul csak a meleg vizet klórozzák.

Ezért elég fölösleges ennyire túlcukrozni a taknyot.

2017. okt. 3. 11:49
 5/14 A kérdező kommentje:

Olyan nincs, hogy csak meleg víz. Olyan van, hogy víz amiből otthon lesz meleg vized.

Esetemben villanybojler segítségével.

Ettől függetlenül nekem túl klóros a hideg/meleg víz is.

2017. okt. 3. 11:53
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én vízszűrő kancsót használok. Így ráadásul vízköves sem lesz a kávéfőző és nem dugul el.
2017. okt. 3. 12:52
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Főzhetsz és finomabb lesz, mint a csapvízből készült. Arra figyelj hogy minél kisebb legyen a szárazanyagtartalom és a szánsavasat felejtsd el.
2017. okt. 3. 13:09
 8/14 anonim ***** válasza:
88%

Lehet, én egy rokonnál mindig azzal főzök kávét, ha épp klóros a víz és ihatatlan lenne a kávé (egyszer nem teszteltem a vizet, sokkoló volt, öntöttem ki azonnal). Nem hinném, hogy számít, milyen, csak ne legyen szénsavas, persze. Megiszom fél deci vizet, most mégis kit érdekel, hogy elhanyagolható mennyiségben milyen nem káros anyagokat tartalmaz? Annyira nem vagyok ínyenc, hogy a kávén érezzem.

A vízkő nem zavar kávéban, nálam extrém kemény a víz, de finom és jó főzéshez, csak a takarítást teszi nehezebbé s gyakoribbá.

2017. okt. 3. 13:34
 9/14 Epü válasza:
100%
Már sok helyen az országban mellőzik a klórozást. Budapesten tuti ultraibolya csírátlanítást használnak.
2017. okt. 3. 14:04
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát az a marhaság honnan jöhetett vajon hogy csak a melegvizet klórozzák? Vajon a kertesben azbáfojós gázbojlerembe ki teszi bele a klór. Az Áder Jani?
2017. okt. 3. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!