Az okra-t, azaz hölgyujjat, érdemes marinálni, nem?
Savanyúság és főzelék készítésére is alkalmasak. A nagy nyálkatartalmú terméseket szeletelve, aprítva használják fel önálló levesek, mártások készítésére, húslevesek sűrítésére és ízesítésére.
Helyenként fűszerként is szerepel.Magját pörkölve kávépótlóként is ismerik. Télire az okrát felkarikázva és zsinegre fűzve szárítják. Zsenge állapotban konzervként is feldolgozzák. Önálló salátának vagy salátaízesítőként is elkészíthető.
Itt vannak receptek hozzá:
A nyers, friss okra pedig változatosan elkészíthető finom zöldségféle, felesleges savanyúságot vagy főzeléket csinálni belőle mert annak bűnrossz.
Simán fűszerezve és pirítva vagy panírozva nagyon nagyon finom sőt tócsninak is jó!
Bolgár rokonaim MO-on is termesztették a paprika között, fólia alatt. Bame-nak hívták. Sütötték, úgy, mint sültpaprikát, lecsóba tették, (még télire eltettbe is ) levest is főztek belőle, és fekete olajbogyóval,ecetesen, olajban eltették. Szerintem ez az ecetes olaj már valamiféle marinád.
Én csak a lecsós változatot kóstoltam, nem rontotta el, mert valóban nagyon semleges ízű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!