Búzadara= búzacsíra?
Tejbegrízt szeretnék csinálni és láttam a neten egy jó receptet.El is kezdtem készíteni a hozzávalókat de itthon búzadar helyett csak búzacsírát találtam. kérdésem: az is jó v az teljesen más és én vagyok debil h ennyit se tudok :D
Köszönöm a válaszokat!
14/L
Nem vagy debil!!! Csak még nem vagy gyakorlott konyhatündér sem. A búzadara = gríz. A búzacsíra valamilyen bio/fitness alapanyag.
Csinálj tejberizst! Ha van rizs, és nem valami reformalapanyag. Ha kedved van hozzá, előre szólok, hogy vízben főzd majdnem készre a rizst, pici sóval cukorral, mert ha tejben kezded el a főzést, soha nem lesz puha. Amikor majdnem kész, öntsd fel apránként tejjel, kevergesd, le ne kapjon. Én jobban szeretem, mint a tejberizst. Jó étvágyat!!!
Höh. Én egyszer rántott hagymakarikát akartam csinálni, és azthittem a griz ugyanaz, mint a zsemlemorzsa, hát szakszerűen megforgattam benne és kisütöttem. Senkinek nem ajánlom :D
F/39
Nem értek egyet azzal hogy soha nem lesz puha a rizs, ha csak tejben főzöd. Ha kellő ideig főzöd, akkor puha lesz, csak több tej kell hozzá, mintha vizben főznéd. Mig vizben kb. 1 rész rizs, 2 rész viz - tejben pedig 1 rész rizs 3-4 rész tej. Attól függ hogy szereted.
Egyébként a búzacsira tényleg teljesen már, mint a dara.
Gyakorolj csak, senki nem úgy született, hogy tudott már főzni.
Ma vettem búzacsíra és nemsokára hozzákészülődök a tejbegríz elkészítéséhez! :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!