Tudnátok ajánlani aszaló gépet?
Nagy kedvenc nálunk (főleg a gyerekeknél) a diákcsemege, mint nasi. Most eldöntöttem, hogy szeretnék télre/tavaszra eltenni aszalt gyümiket, hogy még egészségesebb lehessen a nassolás.
Még sose aszaltam, ezért minden tipp jól jön ezzel a tevékenységgel kapcsolatban. Köszönöm.
Csak akkor érdemes venni, ha nagyon sokat akarsz aszalni. A gyümölcsöknek legalább fél nap kell, hogy megaszalódjanak.
Nekem van, de alig használom.
Nem fogyaszt sokat a villanysütő?
Mi egy ALDI-ban/LIDL-ben szezonálisan kapható 3 év garis aszalót vettünk talán 10000-ért, mert 2-3 évente 2 fányi alma szakad a nyakunkba. Ilyenkor 1 hónapon át folyamatosan megy az aszaló, isteni ropogós almacsipszet előállítva 16-17 óra alatt, kb. 100 Ft-nyi áram elfogyasztásával. Kb. 80 deka - 1 kg alma megy bele egyszerre, s lesz belőle 13-16 deka almacsipsz. Ha valakinek a rágós változat is megfelel, az sokkal rövidebb idő és nyilván kisebb tömegveszteség.
Ezen az aszalón lehet állítani hőmérsékletet és időtartamot is, így egy fokkal előrébb van sok társánál. Nekünk bejött ez a masina, bár óvatosságot igényel, mert a tálcái törékenyek. (Átlátszó műanyagból vannak, így nyomon követhető az aszalás állása, de sajnos ez a műanyagfajta nagyon rideg, könnyen reped.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!