Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tudnátok ajánlani aszaló gépet?

Tudnátok ajánlani aszaló gépet?

Figyelt kérdés

Nagy kedvenc nálunk (főleg a gyerekeknél) a diákcsemege, mint nasi. Most eldöntöttem, hogy szeretnék télre/tavaszra eltenni aszalt gyümiket, hogy még egészségesebb lehessen a nassolás.

Még sose aszaltam, ezért minden tipp jól jön ezzel a tevékenységgel kapcsolatban. Köszönöm.

2017. máj. 25. 11:00
 1/9 A kérdező kommentje:
*aszalógépet
2017. máj. 25. 11:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Csak akkor érdemes venni, ha nagyon sokat akarsz aszalni. A gyümölcsöknek legalább fél nap kell, hogy megaszalódjanak.

Nekem van, de alig használom.

2017. máj. 25. 11:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Azt tervezem, hogy bőven aszalok. Milyen típusú van Neked?
2017. máj. 25. 11:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Én légkeveréses sütőben szoktam aszalni. Abban jó sokat lehet egyszerre, csak kell hozzá csinálni vagy venni rácsokat.
2017. máj. 25. 12:01
 5/9 A kérdező kommentje:
A sütőről olvastam, de nem írnak túl jókat (vagy én nem találtam pozitív dolgokat).
2017. máj. 25. 15:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom mit írnak róla, de nekem tökéletesen megfelel. Almát, szilvát, cseresznyét és gombát aszaltam már benne, minden probléma nélkül. Illetve a gombát nem is aszaltam, hanem teljesen kiszárítottam.
2017. máj. 25. 17:10
 7/9 A kérdező kommentje:
És a sütőben milyen programmal és hány fogok csinálod? ÉS persze mennyi ideig kell?
2017. máj. 25. 19:11
 8/9 anonim ***** válasza:
50-60°C, gyakorlatilag a felolvasztó fokozaton csinálom, résnyire nyitva hagyom az ajtaját (egy fakanalat teszek a sarkához) és gyümölcstől függően kb. fél nap, vagy egy éjszaka alatt általában kész van minden.
2017. máj. 26. 07:26
 9/9 Ignis Subdialis ***** válasza:

Nem fogyaszt sokat a villanysütő?

Mi egy ALDI-ban/LIDL-ben szezonálisan kapható 3 év garis aszalót vettünk talán 10000-ért, mert 2-3 évente 2 fányi alma szakad a nyakunkba. Ilyenkor 1 hónapon át folyamatosan megy az aszaló, isteni ropogós almacsipszet előállítva 16-17 óra alatt, kb. 100 Ft-nyi áram elfogyasztásával. Kb. 80 deka - 1 kg alma megy bele egyszerre, s lesz belőle 13-16 deka almacsipsz. Ha valakinek a rágós változat is megfelel, az sokkal rövidebb idő és nyilván kisebb tömegveszteség.

Ezen az aszalón lehet állítani hőmérsékletet és időtartamot is, így egy fokkal előrébb van sok társánál. Nekünk bejött ez a masina, bár óvatosságot igényel, mert a tálcái törékenyek. (Átlátszó műanyagból vannak, így nyomon követhető az aszalás állása, de sajnos ez a műanyagfajta nagyon rideg, könnyen reped.)

2017. szept. 28. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!