Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meddig és hogy kell a tojást...

Meddig és hogy kell a tojást főzni, hogy a fehérje szikárd legyen, de a sárgája follyon?

Figyelt kérdés
Lágy tojás

2017. ápr. 24. 22:00
 1/5 anonim válasza:
A tojás méretétől függően 4-5 perc.
2017. ápr. 24. 22:12
 2/5 Dionysos ***** válasza:
83%
Először is forrásban lévő vízben kell elkezdeni főzni, és kb. 4 percig kell hőkezelni. Mivel gondolom rögtön elfogyasztod, hűteni nem kell, kiveszed a vízből, skalpolod, és már eszed is. Nem egy ördöglakat.
2017. ápr. 24. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Én ezt a 4-5 percet sosem értettem, nekem 2,5 perc alatt néha már kezd keményedni a sárgája.
2017. ápr. 24. 22:23
 4/5 anonim válasza:
85%
Lehet azért mert túl nagy lángon főzöd. 4-5 perc a reális ha forráspontban lévő vízben főzzük és nem akkora lángon ,hogy csak úgy "bugyborékol" a víz a forrástól.
2017. ápr. 25. 00:14
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem forrponttól számítva 3 perc alatt lesz tökéletes.

Van egy kis 3 perces homokórám, míg lefolyik a homok a lágytojás kész is.

Persze ebben is vannak ízlésbeli különbségek a lágyságot illetően.

2017. ápr. 25. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!