Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell liszttel megszórni...

Miért kell liszttel megszórni a kenyér tetejét sütés előtt?

Figyelt kérdés
2010. máj. 10. 02:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam soha megszórni sütés előtt. Amikor kelesztem,akkor szórok a tetejére lisztet,hogy ne ragadjon rá a konyharuhára,amivel letakarom.
2010. máj. 10. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Sütés előtt vízzel kenegetik meg, hogy ne repedjen meg a keletkező gőztől sütés közben.


Liszttel általában csak díszítünk (rozs, rozsos és magvas kenyereket), de ezt már kelesztés előtt el kell végezni. Sütés előtt ugyanúgy vízzel kell lelocsolni.


Remélem segítettem!:)


maszatka

2010. máj. 12. 01:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
azért, mert néhány kenyérfajta tésztája ragadós (pl rozskenyér)
2010. máj. 17. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!