Miért kell liszttel megszórni a kenyér tetejét sütés előtt?
Figyelt kérdés
2010. máj. 10. 02:10
1/3 anonim válasza:
Én nem szoktam soha megszórni sütés előtt. Amikor kelesztem,akkor szórok a tetejére lisztet,hogy ne ragadjon rá a konyharuhára,amivel letakarom.
2/3 anonim válasza:
Sütés előtt vízzel kenegetik meg, hogy ne repedjen meg a keletkező gőztől sütés közben.
Liszttel általában csak díszítünk (rozs, rozsos és magvas kenyereket), de ezt már kelesztés előtt el kell végezni. Sütés előtt ugyanúgy vízzel kell lelocsolni.
Remélem segítettem!:)
maszatka
3/3 anonim válasza:
azért, mert néhány kenyérfajta tésztája ragadós (pl rozskenyér)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!