Izsóp mibe való?
köszönöm. A google-t nem kell bemutatni.
Leginkább a tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Éppen vadas páclébe tettem bele.
Szóval ha senki nem ír majd írok én.
Nekem nagyon jól illik sült húsokhoz, föleg disznó, kacsa, libához, de csirke- vagy pulykacomb is finom vele.
De minden olyan receptben lehet használni, amihez kakukkfüvet javasolnak - az íze ugyan más, de jellegében hasonló.
Rozmaring, zsálya, oregánó helyett is haszálható, mert hasonlóan intenzív az aromája, de az eredmény nagyon más hatású lesz, de szerintem érdemes megpróbálni. Így új, más ízesítésü ételt kapunk, de legalább annyira ízletes.
Ha még jár itt valaki, én rakok a saját fűszerkeverékembe, ugyanis rengeteg izsópot ültettem a kertbe. Rendkívüli növény, remekül kel magról, bírja az aszályt, szeptemberig virágzik.
Erős aromájú fűszer, teaként is fogyasztható, de emeli a vérnyomást.
Legjobban fűszerkeverékben harmonizál többi zöldfűszerrel. Az enyémben van zsálya, rozmaring, kakukkfű, füstölt só, színes bors, mustármag.
A 4-eshez még hozzátenném, hogy gyönyörüen virágzik egész nyáron át, márcsak ezért is megéri ültetni.
Füszerként is hasznos, lehet szárítani is, nagyon szeretem én is használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!