Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit jelent, egy receptben,...

Mit jelent, egy receptben, hogy szálazásig főzzük az adott ételt?

Figyelt kérdés

2017. jan. 30. 16:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Vagy linkeld be a receptet, vagy írd meg, milyen ételröl van szó?
2017. jan. 30. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha húsról van szó akkor addig kell sütni ,vagy főzni az ételt amig olyan puha nem lesz ,hogy rostjaira szálakra esik szét . Marha , sertés hús ezeket szokták így sütni főzni..

ha sütibe kell valamilyen krémhez akkor pl a tejszínt a cukkoral szálpróbáig melegtjük. . A szálpróba azt jelenti, hogy az oldatot kb. 105-110 C fokig melegítjük. Egy keveset két ujjunk közé veszünk és széthúzzuk. Ha szakadás- mentesen kb. 2 cm-re szét tudjuk húzni, úgy, hogy egy szál képződik az ujjaink között, akkor elkészültünk.

2017. jan. 30. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

házi csoki


hozzávalók:

1. 50 dkg kristálycukor vagy barna cukor

2. 5 dkg sötét, pl. holland, cukrozatlan kakaópor

3. 10 dkg vaj

4. 25 dkg tejpor


elkészítés:

A cukorba belekeverjük a kakaóport. Teflonborítású lábasba 2dl vízzel folyamatos kevergetés mellett kis vagy közepes fokozaton szálazásig főzzük (kb. fél óra). Levesszük a tűzről és rövid hűlés után langyos-melegen belekeverjük a vajat és a tejport. Lapos edényt vagy deszkát jól megvajazunk, erre simítjuk 4-5 mm vastagon. 3 órán át hűlni hagyjuk, utána szeleteljük.

2017. jan. 30. 17:05
 4/5 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a választ!
2017. jan. 30. 17:06
 5/5 anonim ***** válasza:
A grillázst is hasonlóan kell készíteni, vagyis, amikor a pirított cukor a fakanálról szálasan nyúlik, akkor már jó.
2017. jan. 31. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!