Mit jelent, egy receptben, hogy szálazásig főzzük az adott ételt?
Ha húsról van szó akkor addig kell sütni ,vagy főzni az ételt amig olyan puha nem lesz ,hogy rostjaira szálakra esik szét . Marha , sertés hús ezeket szokták így sütni főzni..
ha sütibe kell valamilyen krémhez akkor pl a tejszínt a cukkoral szálpróbáig melegtjük. . A szálpróba azt jelenti, hogy az oldatot kb. 105-110 C fokig melegítjük. Egy keveset két ujjunk közé veszünk és széthúzzuk. Ha szakadás- mentesen kb. 2 cm-re szét tudjuk húzni, úgy, hogy egy szál képződik az ujjaink között, akkor elkészültünk.
házi csoki
hozzávalók:
1. 50 dkg kristálycukor vagy barna cukor
2. 5 dkg sötét, pl. holland, cukrozatlan kakaópor
3. 10 dkg vaj
4. 25 dkg tejpor
elkészítés:
A cukorba belekeverjük a kakaóport. Teflonborítású lábasba 2dl vízzel folyamatos kevergetés mellett kis vagy közepes fokozaton szálazásig főzzük (kb. fél óra). Levesszük a tűzről és rövid hűlés után langyos-melegen belekeverjük a vajat és a tejport. Lapos edényt vagy deszkát jól megvajazunk, erre simítjuk 4-5 mm vastagon. 3 órán át hűlni hagyjuk, utána szeleteljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!