Előgőzölt barna rizst lehet úgy főzni hogy pergős legyen?
Figyelt kérdés
Ilyen Riceland-féle rizs van itthon. A csomagolása az időn kívül (18-22 perc) semmit nem ír. Mivel eddig mindig rendes rizst főztem, ezért nem tudom hogy ezt kell-e leöblíteni, esetleg meg lehet-e úgy pirítani főzés előtt, mint a normális rizst hogy pergős legyen?2017. jan. 22. 11:08
1/5 Alain Delon válasza:
Nekem ez volt az egyetlen használható rizs. Azzal a recepttel csináltam, hogy kétszer akkora mennyiségű vízzel főztem lefedve, mint amennyi a rizs. Utána egy picit tapadni fog, de villával megkavarva ez is megszűnik.
2/5 A kérdező kommentje:
Akkor pirítani ezek szerint nem lehet?
2017. jan. 22. 12:26
3/5 anonim válasza:
Nem igazán. A rizs a keményítőtartalma miatt tapadós, és minden kultúrában ahol mindennapi étel a rizs így is van hagyománya.
Ez ilyen elfajzott magyar szokás, hogy a rizsnek valami ízetlen, száraz szarnak kell lennie, ami szétesik :(
Ha hideg folyó víz alatt átmosod a rizst akkor nem fog annyira tapadni egyénként, de hidd el, a normális állagú rizs sokkal finomabb.
4/5 Alain Delon válasza:
Biztos lehet pirítani, de én nem pirítottam.
5/5 anonim válasza:
@ Alain Delon: mennyi ideig fözted és rendesen megpuhult?
Mert nekem - párszor próbáltam - mindig kemény maradt vagy ha tovább föztem, akkor szétment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!