Gyümölcscentrifuga használata után mit csináltok a megmaradt gyümihússal?
Hello! :)
- Joghurtba, kefírbe keverve megeheted,
- süteménybe sütheted (ha ismered például a répatortát, akkor tudod, hogy miről beszélek),
- odaadhatod eledelként kisállatoknak, például díszmadár, hörcsög, nyúl, stb.
- komposztálhatod is.
Szagzáródós fagyis dobozokba szortírozom ki, utána megy a hűtő ládába.
Gyümölcslevesbe, szószba is lehet használni, csak át kell szőrni, miután kifőtt az íz belőle. Télen teába tehető, így gyümölcsteát kapsz. Továbbá kristálycukorral, kevés vízzel felfőzheted alaposan szirupnak, szörpnek. Nem kell tartósítószer se bele, hisz annyit főzöl le mindig, ami egy héten belül elfogy. Nyáron hűtőben kell tartani, de 20C alatt a szobában se volt még semmi baja a szörpikének.
A szörpből zselatinnal készíthetsz akár gyümölcskocsonyát is. Kombinálhatod a különféle gyümölcsvelőket egymással, az is nagyon finom tud lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!