Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mielőtt a fagyasztóba teszem...

Mielőtt a fagyasztóba teszem a húst, meg kell mosni?

Figyelt kérdés
Fagyottan fog a levesbe menni, és megfagyva már nem fogom tudni rendesen megmosni.
2016. dec. 21. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme a húst mosogatni.
2016. dec. 21. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elsönek igaza van, a hús megmosni fölösleges és butaság. (A húson ami lemosható szennyezödés lehetne, azt a fözés eltünteti, ha meg romlott, azon semmi mosás nem segít. Emellett ha mosod, az íze romlik, mert kiázik belöle.)


De ha feltétlen akarod, akkor fagyasztás elött HIDEG vízzel öblítsd le, töröld szárazra és úgy fagyaszd le.

2016. dec. 21. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
#2-es: korrekt válasz.
2016. dec. 22. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
@ 3-as: köszi!
2016. dec. 22. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
38%
Az első két válaszolóval nem minden tekintetben értek egyet. Az igaz hogy fagyasztás előtt nem kell lemosni, de ha a hús pl. véres, akkor a vért le kell mosni róla, esetleg lehet rajta maradék csontdarab vagy olyan oda nem illő dolog (feldolgozás közben is odakerülhet) amivel nem szívesen találkozik az ember a tányérban. Persze én ilyenkor egy darab papírtörlővel le szoktam itatgatni róla a vizet. Még annyit, hogy a hús felületét feldolgozás előtt kell leöblíteni és nem utána.
2016. dec. 28. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
56%
2017. jan. 2. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
59%

# 6

5-ös vagyok. Én az elején hangsúlyoztam, hogy ha van valamilyen felületi szennyeződés a húson (vér, csontdarabok, állott húslé) azt kell lemosni és nem a baktériumokat. Az intenzív hőkezelés úgyis elpusztítja a kórokozókat. Az a baj, hogy Magyarországon sok helyen elég rossz minőségű húst adnak. Nem véreztetik ki az állatot megfelelően, ezért a hús véres marad. A rossz feldolgozás miatt a hús felületén szennyeződés maradhat (pl. csontdarabok). Tehát mégegyszer mondom, csak akkor kell a hús FELÜLETÉT lemosni, amennyiben azon olyan szennyeződés van és nem a baktériumok miatt. Akkor sem órákig mosogatni, hanem egyszerűen LEÖBLÍTENI.

Egyébként ami a mosogatót illeti; ajánlott húsmosás után kitisztítani fertőtlenítőszerrel.

2017. jan. 2. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!