Mielőtt a fagyasztóba teszem a húst, meg kell mosni?
Az elsönek igaza van, a hús megmosni fölösleges és butaság. (A húson ami lemosható szennyezödés lehetne, azt a fözés eltünteti, ha meg romlott, azon semmi mosás nem segít. Emellett ha mosod, az íze romlik, mert kiázik belöle.)
De ha feltétlen akarod, akkor fagyasztás elött HIDEG vízzel öblítsd le, töröld szárazra és úgy fagyaszd le.
# 6
5-ös vagyok. Én az elején hangsúlyoztam, hogy ha van valamilyen felületi szennyeződés a húson (vér, csontdarabok, állott húslé) azt kell lemosni és nem a baktériumokat. Az intenzív hőkezelés úgyis elpusztítja a kórokozókat. Az a baj, hogy Magyarországon sok helyen elég rossz minőségű húst adnak. Nem véreztetik ki az állatot megfelelően, ezért a hús véres marad. A rossz feldolgozás miatt a hús felületén szennyeződés maradhat (pl. csontdarabok). Tehát mégegyszer mondom, csak akkor kell a hús FELÜLETÉT lemosni, amennyiben azon olyan szennyeződés van és nem a baktériumok miatt. Akkor sem órákig mosogatni, hanem egyszerűen LEÖBLÍTENI.
Egyébként ami a mosogatót illeti; ajánlott húsmosás után kitisztítani fertőtlenítőszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!