Tésztafőzés mikróban?
Sziasztok!
Lehet mikróban tésztát főzni? Nem túl jó az albérletben a tűzhely és le szeretném egyszerűsíteni az főzőcskézést.
"Mezei" mikróról lenne szó. :)
Egyszer csináltam azt, hogy ilyen snack levest tettem be még egy kicsit melegíteni és akkor még tovább puhult és dagadt a tészta.
Ha csak tésztát és vizet teszek egy mikrózható tálba akko vajon működne a dolog? :S
Nekem ismerősöm csinálja úgy. Pontosan nem tudom h mennyi ideig, de jó lesz a tészta :)
sztem próbáld ki.
Én a tésztákat mindig úgy főzöm,hogy felforralom a megsózott vizet.Amikor forr,akkor beleteszem a tésztát,1-2 percig még forralom,majd letakarom és kb. negyedóra múlva megfőtt. Közben egyszer-kétszer megkavarom.
Próbáld ki a mikróban is.Esetleg,amikor beleteszed a tésztát,akkor kicsit tovább hagyd a mikróban. A víz kb.duplája legyen a tésztának.
nincs tűzhelyem és nagyon sok tésztát eszünk, szóval mondhatni szakértő vagyok :D
először is: nagyon-nagyon forró vízbe kell tenni a tésztát- üvegedény valahogy jobb, mint a műanyag (valószínűleg, mert jobban tartja a hőt) - tészta: min 4 tojásos legyen (durum, egyéb tojás nélküli szétázik)- és kb 10 perc szokott kelleni neki, de 5-6 percnél már ellenőrizni kell, pláne, ha vékonyabb metélt, vagy nagykocka
de ha teheted inkább vegyél egy Tupperes tésztafőzőt, az tuti gazdaságosabb
Köszönöm a tippeket!
Igazából most ez lesz szerintem az első és utolsó alkalom, hogy így fogok kísérletezni. :D Legközelebb keresek más köretet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!