A tojás nélkül készült tiramisunak lesz baja a fagyasztástól?
Sikerült egy beteges adag tiramisut készítenem tegnap. Még az ötöde sem fogyott el (a férjemmel ketten estünk neki), de már a fülemen jön ki. Áthívtam két barátomat, hogy csemegézzenek belőle, de kétlem, hogy az egészet eltüntetnék. A jövőhéten viszont nagy eséllyel jól esne egy szelet...
Ezért eszembe jutott, hogy kiporciózom és lefagyasztom, úgyis tojás nélkül készítettem, mert nem barátkozom a nyers tojással ételben. A habos krémnek lesz vajon baja, ha majd hűtőben lassan olvasztom ki? Össze fog esni?
A tojassargajas/tojashabos kremet en tejszinhabbal helyettesitem. De nem hulala, vagy hasonlo novenyi tejszinnel, nem is fujossal, hanem magas zsirtartalmu tejszint verek fel.
Vanilia kivonatot szoktam belekeverni.
A rumot/likort pedig nem ehhez rakom, hanem a kaveba keverem, amibe a babapiskotat martogatom.
Ezt a kettot retegezem, tetejere kakaopor.
Oszinte leszek: nincs viszonyitasi alapom, mert soha nem ettem olyat, amiben nyers tojas volt (mast sem). De a ferjem evett mar es nincs baja az enyemmel sem, sot, azota etteremben sem ker tiramisut, mashol nem vesz, engem ker meg, hogy csinaljak. Tehat rosszabb sokkal nem lehet...
Köszönöm szépen, mindenképp ki fogom próbálni!
Én sem szeretem a nyers tojást ételek be tenni, ezért a tiramisunál gőz felett felfőzőm a porcukorral együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!