Hogy kell marcipánbevonatot tenni a tortára?
Porcukorral kinyújtod, de nem túl könnyű.
Ha nem ragaszkodsz a marcipánhoz, sokkal könnyebben tudsz dolgozni unidec masszával. Ízben és állagában emlékeztet a marcipánra, de sokkal olcsóbb. Elsőre azt javasolnám.
Dr Oetker fehér nyújtható cukormassza kapható a tescoban.
Kipróbáltam jó vele dolgozni. Egy doboz egy 20-23 cm-es tortához elég.
Nagyon vékonyan megkened a tortát vajkrémmel, a marcipánt átgyúrod hogy megpuhuljon porcukorra,vagy étkezési keményítővel megszórod a nyújtódeszkát és a marcipánt is.
Kb fél centi vastagra kinyújtod. Két fólia között is nyúthatod.
Fondanttal valóban könnyebb dolgozni, én szoktam úgy is készíteni,hogy a torta tetejére először egy marcipán réteget teszek, aztán az egészet bevonom fondanttal.
Különlegesen finom így a mák, a dió, és a pisztácia torta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!