Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha a rizsbe belekeverem a...

Ha a rizsbe belekeverem a majonnézt és úgy tárolom hamarabb megromlik?

Figyelt kérdés
rizses babos krumpliról van szó.

2016. okt. 2. 21:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%
2-3 napig tudod tárolni, a krumpli miatt.
2016. okt. 2. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
az elég is lesz csak nem fogja megszívni a rizs a majonnézt?
2016. okt. 2. 22:48
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
Rizses babos majonézes krumpli? 😶
2016. okt. 2. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
55%

Miért akarod fogyasztás előtt napokkal belekeverni a majonézt?

Elég akkor is, amikor ezt az egyveleget meg akarjátok enni.

A majonéz nem tartósít, mert a mostaniakban már nincs tartósítószer. Szerintem csak fogyasztás előtt fél órával keverd össze, akkor is megkapod azt az ízt, amit szeretnél.Ráadásul még a majonéz ráöntése előtt meggyőződhetsz arról, hogy a cucc valóban nem romlott-e meg.

2-3 napnál tovább egyik összetevő sem bírja,még hűtőben tartva sem.

2016. okt. 3. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Nézzen meg már valaki néhány forgalomban lévő majonézt. Fennen hirdetik rajta, hogy "tartósítószert nem tartalmaz "

felbontva is néhány napig tárolható megfelelő hőmérsékletű hűtőben.Nincs is ezzel semmi baj, mindenki a "mentes" cuccokat részesíti előnyben.

Régebben a majonézt nem kellett hűtőben tartani, nyilvánvalóan a tartósítószer miatt...

Kár itt egymással acsarkodni, lepontozni, úgy is a kérdező dönt, hogy mit tesz !

Képesek vagytok egymás torkát elharapni, hát szégyen már, az amúgy is totálisan lepattant tematikus oldalt tekintve...

2016. okt. 3. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen vegátáriátus vagyok.


Pontosabban zöldbabos fokhagymás sültkrumplis rizst készítettem heinz majonnézzel ,hajdinás fasírttal ,saját kenyérkével ,piros lecsó paprikával ezt persze köretnek.


Max 3 napig eszek egy főzést . Érdekes hogy mondjátok megromlik a majonnéz felbontva hűtőben ? hát ezt nem hinném hiszen hányszor van hogy hónapokig ott van felejtve a tubusos majonnéz és semmi baja meg ez a heinz flakonos is volt már hogy hónapig ott volt ,ugyan így a heinz kecsöp az sem romlott meg .

2016. okt. 3. 22:14
 7/11 anonim ***** válasza:
15%
És hónapokon keresztül nem tudtad még leolvasni róla a nevét? Vagy nálad minden tubusra majonnézt írtak majonéz helyett?
2016. okt. 5. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
majomnéz
2016. okt. 6. 22:14
 9/11 anonim ***** válasza:
21%
Idióta.
2016. okt. 7. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, miért, de kitörölték, amit írtam, pedig igaz. A majonézbe nem kell tartósítószer, mert savas a ph-ja, 4 körül van, emiatt nem tudnak benne szaporodni a kórokozók. Ha hűtőben van, akkor még kisebb ennek az esélye. Szerintem régen sem volt benne feltétlenül tartósítószer, hiszen több száz éves tapasztalat, hogy nem romlik meg. Ráírni újabban persze ráírják, mert ez egy menő marketingfogás, ha rá van írva, jobban megveszik. A majonéz általában a lejárat után hónapokig ugyanolyan marad, számtalan internetes oldalon megírták már, azok közé az ételek közé tartozik, amelyeket nyugodtan lehet a lejárat után fogyasztani, többnyire semmi bajuk. Van még pár ilyen: lekvár, konzervek, száraztészta stb.
2016. okt. 7. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!