Milyen a fagyasztott lecsó? Más az íze? Ehhez teljesen készre kell főzni a lecsót, vagy csak félig?
Ha teljesen megfőzöm, lefagyasztom, majd kiengedem, akkor állni fog alatta a víz, az gondolom nem finom.
Nem fagyasztottam még soha lecsót.
Hogy szoktátok kiengedni?
Vagy újrafőzitek?
Előtte teljesen vagy csak félig főzitek meg?
Hagymával együtt fagyasztjátok?
Én még csak üvegbe tettem el, abba sokan nem tesznek hagymát, mert azt majd frissen, + a paprikát sem szokták teljesen megfőzni, csak félig, mert majd össze kell főzni a hagymával + zsiradékkal.
Igen más az íze.
Régen raktam el fagyasztva, de lényegesen finomabb az üveges.
Nem más az íze, ha rendesen van eltéve és nincs túlfözve fagyasztás elött.
Arra kell számolni, hogy felmelegítéskor még fö valamennyit. Meg utánfüszerezni is akkor jobb, amikor enni akarjátok.
Az üvegesben semmi vitamin sem marad a sok állásban, a fagyasztóban meg megmarad benne minden.
De azt is lehet, hogy a hozzávalókat nyersen fagyasztod le, és frissen készíted el. Csak figyelj, hogy ne olvaszd ki elöre, hanem fagyosan kezd fleforrósítani.
Az idén is sokat fagyasztottam le. Zsíron megdinszteltem először a vöröshagymát, majd bele a paradicsom- paprika annyira, hogy alig maradjon paradicsomlé alatta és ne főjön túl. Amikor kihűlt, adagokban lefagyasztom. Üvegben nem is lehet lecsót eltenni, csak paprika- paradicsomot.
Minden évben így csinálom, használatkor sózom, friss íze van.
Én is csak szeletelt húsos paprikát teszek el nyersen adagonként a fagyóba. A paradicsomot egészben először tálcán lefagyasztom kő keményre, majd elosztom adagokra zacskóba. Télen forró csapvíz alatt egy mp alatt lejön a héja, lehet pár perc múlva darabolni.
Így pont olyan a lecsóm, mintha frissből készült volna.
természetesen a paprikát fagyosan kell kezdeni főzni, ahogy más is írta.
Csak egy kis odafigyelést igényel, hogy ne főzzük túl, mert, akkor a héja pöndörödhet, ami nem túl gusztusos.
Semmi bajom azokkal, akik befőzik a lecsót, régen én is tettem el, de mióta van elég fagyasztó kapacításom, azóta csak fagyasztom, és jobban ízlik, mint az üveges.
El lehet tenni üvegben a lecsót úgy, ahogy van, a hagymával együtt is. Van, aki nem szokta így, mert a paradicsom-paprika keveréket jobban tudja használni pl. egy pörköltbe, töltött káposztába stb., amibe arányaiban több hagyma megy, mint a lecsóba.
De ha valaki csupán lecsót akar enni télen, elteheti hagymával együtt is a paradicsomot, paprikát.
A vitamin meg nem tűnik el belőle, nem szublimál vagy ilyesmi. Aki ezt írta, jó nagy hülye. Amelyik a főzés közben nem bomlott el, azzal a világon semmi sem lesz, akár üvegben marad éveken át, akár fagyasztóba. A vitaminok stabil molekulák szobahőmérsékleten is. Egy aszkorbinsav semmivel sem tartósabb mínusz 10 fokon mint plusz 25 fokban, de ugyanez áll a többire is. Oda kellett volna figyelni a kémiaórán, nem idióta elméleteket kiagyalni, meg terjeszteni a sok városi legendát.
7-es: lecsót "nyersen" kell fagyasztani, azaz a paprikát meg a paradicsomot nyersen tenni be a fagyasztóba, és frissen sütni, de úgy, hogy fagyosan tedd a forró zsiradékba. Így készítve olyan, mint a nyári, friss.
De az elöre készre fözött természetesen szétmálik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!