Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan csináljam hogy kezdjem el?

Hogyan csináljam hogy kezdjem el?

Figyelt kérdés
Szeretnék gofrit készíteni a recept itt van meg az elektromos gofrisütő is meg van. A tojásfehérjét hogy kellene felverni honnan tudom hogy kemény hab lett? Meg írja hogy fél csésze tej meg hasonlók most mennyi egy csésze mert itthon van 100 féle méret. Meg írja hogy a hozzávalókhoz öntse óvatosan hozzá a tojásfehérjék habját de a kelleténél ne keverje tovább honan tudom hogy meddig kell keverni?
2010. ápr. 17. 19:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Onnan látod, hogy kemény a hab, hogy ha megdöntöd az edényt, nem folyik. A fejed fölé is emelheted, nem csöpög a fejedre :)

A csésze az nem kávéscsésze :)

Kb egy kisebb bögre. De az a lényeg, hogy mindig mindent ugyanazzal, illetve ugyanakkora "csészével" mérj :)

Azt, hogy meddig kell verni, sajna nem tudom, nem csináltam még gofrit :(

2010. ápr. 17. 19:36
 2/2 anonim válasza:
A tojásfehérje akkor jó, ha a fejreforditott tálból nem esik ki. Én egy icipici sót szoktam beletenni, hogy hamarabb kemény legyen. A bögre ált. 2-2,5 dl-es szokott lenni. Válassz egyet és azzal mérj mindent. Óvatos keverés lényege ne zatyatold sokáig, mikor már alig látszik a fehér hab.
2010. ápr. 17. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!