Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Jovoheten mit fozhetnek,...

Jovoheten mit fozhetnek, segitenetek?

Figyelt kérdés

Budapesten elunk a parommal.

Kivancsi lennek, hogy mit tudnek H-Pig fozni, ami finom es egeszseges is, de eleg 10,000ft-ert bevasarolni.

Szeretem a rizs es burgonyat, a tesztat mar nem annyira de megeszem. Halat es csirket szoktam fozni, sutni. Ritkan marhat vagy baranyt, de disznohust egyaltalan nem fogyasztok ahogy felvagottakat sem. Az ebedhez vagy a vacsorahoz mindennap eszem salatat (jegsalata, ubi, paradicsom, paprik, olivabogyo ) elofordul hogy tonhal salatat vacsorazunk piritos kenyerrel.

Megoldhato, hogy 10000ft bol kihozzam ket fore 5 napra a fozest? Koszonom a valaszokat

2016. júl. 29. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%

Ha a zöldségféléket is szeretitek, akkor minden további nélkül megoldható.

Brokkolis tészta:

250 g tészta (metélt, kocka, masni, stb)

500 g brokkoli

2 dl tejföl vagy fözötejszin

Vizet kevés sóval felforralni, beletenni egyszerre a tésztát meg a kisebb rózsákra szedett brokkolit, és együtt fözni kis fokozaton, amíg a tészta jó. Leszürni, jól lecsöpögtetni, eleverni a tejföllel. (esetleg kevés sajtot szórni rá, de nem muszáj) Mire a tészta megfö, addigra a brokkoli is puha, de nem málik még.

Pirított tészta vagy rizs

(maradék rizs/tészta jó hozzá, megéri elözö nap valamelyikböl többet fözni)

Vegyes zöldségek ízlés szerint: hagyma, paprika, brokkoli, karfiol, kelbimbó, fejeskáposzta, sárgarépa, cukkini, gomba vegyesen, vagy ezt-azt kihagyva, ahogy tetszik - mindegyikböl elég egy maréknyi kis darabokra vágva

Egy serpenyöben elöször 1 ek olajob átpirítani a tésztát/rizst, hogy kezdjen barnulni, utána félretenni. újabb ek olajban nagy lángon a zöldségeket kevergetve megpirítani, só, bors, egyéb füszerekkel ízesíteni, kb 10 perc múlva 1 dl víz és 2 tk keményítö keverékét ráönteni, összefözni, visszatenni a tésztát/rizst és tálalni. esetleg még bele lehet keverni 2 tojást a tészta/rizs elött.

2016. júl. 29. 18:35
 2/12 anonim ***** válasza:
34%

Ha tonhalat akarsz enni, akkor aligha... 14 étkezésre kéne tervezni? Ebéd és vacsora?

Főzzél lecsót, szezonja van. Egy kiló paprika 400 forint, egy erőspaprika kb. 50, egy fél kiló paradicsom kb. 150 forint, kiló hagyma vagy 200 forint. Kell kis zsiradék, só hozzá. Üthetsz rá tojást a végén. Egy ezresből megvan, és kétszer is ehettek belőle. Egészséges, tiszta zöldség, vegyél hozzá fitneszkenyeret, ha fehérrel nem elég jó nektek.

Borsólevest is főzhetsz. Sok zöldség van abban is. Egy csomag leveszöldséget megkapsz 400 forintért, veszel hozzá mirelit borsót kb. 300-ért, és már csak só, bors, pirospaprika kell hozzá. Vagy csinálhatsz csipetkét egy kis lisztből és egy tojásból még bele. Ha veszel bele egy kis csirkenyakat, szárnyat, vagy amit szerettek - nem kell több 30-40 dekánál, akkor még jobb, de így is megvagy kb. egy ezresből. Ha főzöl egy fazékkal, két-három étkezésre ez is elég lehet.

Tésztát nagyon jókat lehet főzni olaszosan. Filléres kaják tudnak lenni ezek is. A sima fokhagymás-olívás tészta pl. nagyon finom. Vegyél jó minőségű olaszos durumtésztát hozzá. Fél kilót 300-400 forintokért már adnak, kettőtöknek elég kétszerre ennyi, de egyszerre csak annyit főzz ki mindig, amennyit megesztek, szóval a felét, mert a tészta csak frissen jó.

Olívaolajon piríts sok fokhagymát, chillit is tehetsz bele, friss petrezselymet, és keverd össze a tésztával. Ha van egy kis parmezánod, az is jó rá. (Meg jó bele persze bármilyen maradék: kagyló, rák, olívabogyó, tonhal - lehet gazdagítani az olívás öntetet.) Alapesetben azonban, ha csak egy fej fokhagyma és fél kiló tészta meg olívaolaj van, akkor kb. 500 forintból kétszer tudtok enni.

Csirkecombot vagy más csirkealkatrészt süthetsz zacskóban sütőben, úgy egészséges marad. Tehetsz mellé a zacsiba krumplit vagy más zöldségeket. 800 forint körül van egy kiló csirkecomb, kevesebb is elég kettőtöknek. A köret mellé 300 forintból megvan, ha csak odadobod a megpucolt répát, krumplit, hagymát stb. a zacskóba mellé. 1000 forintból kettőtöknek egy étkezés megvan így.

Csinálhatsz saslikokat is kis nyársakon, hagyma, paradicsom, csirkemell stb. mehet rá. Szintén ezres körül kijöttök egy személyre salátával is.

2016. júl. 29. 18:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Koszonom a va;aszokat.

A teszta az amit heti max 1szer eszek, mert nekem nehez.

12db riomare tonhalat 3000ft ert veszek es eleg sokaig eleg, mert a salataba 1-1 konzervet teszek fejenkent.

Lecsot szoktam csinalni, de mindennap az sem jo.

A brokkolit viszont imadom, viszont kemenyitot meg sosem hasznaltam fozesnel, nemis tudom milyen iyen izt ad az etelnek.

Leves stb porokat, kockakat meg nem hasznalok.

2016. júl. 29. 18:55
 4/12 anonim ***** válasza:

Igen... Főzhetsz olyan ételeket amiket 2 napig lehet enni. Pörköltek , gulyások , töltött paprika.. Ezekből 3 napi adagot főz amit nem esztek meg azt adagot tedd a fagyasztóba. Bármikor elő veheted.

tészta ételek valamilyen mártással.

De ha pl veszel egy egész csirkét szét bontod . és több napi kaja meg van belőle.. Aprólékból leves vagy tarhonyás -rizses hús.. Mellét ránthatod , natur szeltnek ,grillezve .. A combokat sütheted vagy tölteni de ránthatod is.. Készíts heti menü tervet .. Sokat segít a pén zbeosztásban is ..

2016. júl. 29. 18:59
 5/12 anonim ***** válasza:

Lecsós hús:

20-30 dkg húst csikokra vágsz,pici olajon hagymával átpiritod, füszerezed és kevés vízzel fedö alatt megpárolod.

Közben másik edényben hagyma-paprika-paradicsomból lecsót készítesz, de ne önts rá vizet, a saját levében süsd meg.

Közben kèszítesz vagy krumplipürét, vagy esetleg tésztát, rizst vagy tarhonyát fözöl.

A tányérra teszed elöször a körítést, erre a húst meg a lecsót.

Borsós tokány:

300 g csikokra vágott húst hagymás zsiron megsütsz, kevés vízzel felöntve puhára párolod, beleteszel 30-50 dkg borsót, még 10 percig párolod, majd belekeversz 2 dl tejfölt.

Nokeldivel vagy fött krumplival körítsd.

Riszsaláta

Egy adag maradék párolt rizs (vagy frissen készítesz)

Lilahagyma, paprika, fött borsó, kukorica - ezekböl salatát készítesz, de csak ecet-olaj-füszerekkel, víz nélkül.

Összekevered a hideg rizzsel, és behütöd.

Lehet bele (egy darab, kockára vágott) fött tojást, kevés kockára vágott keményebb sajtot, fött/sült hús maradékot, fött sonkát is tenni, de enélkül is jó.

2016. júl. 29. 19:18
 6/12 A kérdező kommentje:

Koszonom

A mar kesz etelt pl. rizseshus, porkolt stb... mennyi ideig lehet a fagyasztoba tartani?

Neharagudjatok a sok talan buta kerdes miatt, de kezdohaziasszony vagyok

2016. júl. 29. 19:21
 7/12 anonim ***** válasza:
35%

A keményítö nem ad ízt, csak kicsit kocsonyás állagot az ételek levének, viszont elég pár másodperc neki, nem kell külön fözni vele az ételt.

Görög saláta - ez kenyérrel vagy tk zsömlével elég laktató.

Spagetti carbonara (az eredeti olasz variáció)

A spagettit megfözöd nem túl puhára, leszüröd, de a levéböl kicsit félreteszel

Közben bacont vagy húsos szalonnnát fél cm-es kockákra vágsz és egy edényben megpirítod, a megfött spagettit beleteszed, összeforrósítod és egy-két elhabart tojást keversz bele, de elötte lezárod a tüzet.

A tészta-szalonna elég forró ahhoz, hogy a tojás ne maradjon nyers, viszont nem is sül keményre, csak egy bevonat lesz belöle a tésztá. Esetleg 1-2 ek tésztalét tegyél hozzá, ha nem elég krémes a tojás.

2016. júl. 29. 19:23
 8/12 anonim ***** válasza:
35%
Pörköltet, riszeshúst símán eltarthasz 3-4 hónapig a fagyasztóban.
2016. júl. 29. 19:24
 9/12 anonim ***** válasza:

paradicsomos húsgombóc, főtt burgonyával? Olyan darált húst használhatsz a gombócokhoz, amit szeretsz - én sertésből készítem, de darált pulykából is lehet. Fél kiló húsból, egy marék rizsből, egy doboz sűrített paradicsomból és egy kiló krumpliból épp múlt hétvégén annyi lett, hogy két napig ettük ketten. Nem került többe 1200 Ftnál, ha jól számolom.

Gombapörkölt? Tojáspörkölt? Mi szeretjük ezt is. Párom a héten kifogott kilós fagyasztott hekk-et egy ezresért, egyik nap azt sütjük majd ki, salátával finom lesz.

Csirkegulyást is főzhetsz, elég tartalmas leves, mi azt is kér napig esszük, igaz, én sütök hozzá pogácsát vagy buktát is, kísérőnek - bár te a tésztákat annyira nem szereted.

Rakott zöldségek? Zöldbab, kelkáposzta, sima káposzta rakottasan? Azokhoz sem kell sok darált hús, talán egy fél kiló meg rizs, némi tejföl - ezekből én a főétkezéseket kihoznám egy 10.000-esből egy hétre, bár lenne, amit két napig ennénk és csak az ebédeket (esetleg könnyű vacsit) számoltam. A komolyabb vacsorát-reggelit is mellérakva már jobban kéne törnöm a fejemet :)

2016. júl. 29. 21:38
 10/12 anonim ***** válasza:
Rakott krumpli, paprikás krumpli, rakott kelkáposzta, főzelékek.
2016. júl. 29. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!