Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti milyen új recept szerint...

Ti milyen új recept szerint készítenétek egy jó húslevest?

Figyelt kérdés
Ha egy általotok kitalált recept szerint készítenétek?
2016. máj. 25. 23:00
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Nekem van jó húsleves receptem, nem hinném, hogy az alaplén újítanék.

Mondjuk, érdekelt a consommé mindig, tojásfehérjével deríteni a levest, hogy teljesen áttetsző legyen. A huszonórás főzéssel készülő esszenciákat is kipróbálnám egyszer, vagy azt, hogy van jó alaplém, és olyan ressen teszem bele a zöldséget, vékonyra szeletelt, nyers marhahúst, mint az ázsiai konyhában.

De az alaplét nem bántanám, mert az elég jól szokott sikerülni nálam.

2016. máj. 26. 00:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Kaptál egy zöld kezet! ;)
2016. máj. 26. 07:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon szeretem a huslevesemet klasszikusan készítve.

Persze alkalmanként "varialom" picit. Kétféleképpen szoktam.

Az egyik csirkehusbol főzöm és teszek bele csirkemellet is. Azt nagyobb darabokra vágom. A főzés végén teszek bele pluszban nagyobb rozsara szedett karfiolt és zöldborsót, ezeket épp roppanosra főzöm. (amúgy is kerül bele mindkettő, csak puhára főzve). A tányérba kerül apróra vágott nyers szarzeller a roppanos zöldségek és uvegtesztaval talalom. Mi ezt friss huslevesnek nevezzuk.

A másik amit szoktam, hogy a leves fozesekor teszek bele egy darab kB. 8 dkg parmezán sajtot, amúgy ugyanúgy főzöm.

2016. máj. 26. 09:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, a csirkemell is tányérba kerül
2016. máj. 26. 10:26
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nincs újabb ötletem- külföldön nem ettem húslevest, így nem is ismerem - én a húsokkal variálok. A marhahúslevest nagyon szeretjük, de szoktam vegyeshúsból is csinálni pl sertésorjával összefőzni. a lényeg, hogy mindig legyen csontoshús is benne.Ha már szárnyas, akkor egy tanyasi tyúk, de néha van szerencsém fácánhoz is, na hát az mindent visz.A sok és többféle zöldség is a mániám, így összességében én meg vagyok elégedve az eddigi húsleveseimmel.Persze, ha kóstoltatnának, nem zárkóznék el semmilyen új íz kipróbálásától.

Ja, és néhány fűszer is csodákra képes, ha egy kicsit változtatni akarok a megszokott alapízen.De ez "csoda" általában nekem jön be, a család ragaszkodik a hagyományokhoz, és hát a család kívánsága szent dolog :D

2016. máj. 26. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!