Kefír készítése kefírből?
Figyelt kérdés
Kaukázusi kefírből és kecsketejből kefírt készítettem. Egy kicsit meghagytam belőle, és azt megint összekevertem kecsketejjel. Az a kefír is finom lett. Folytathatom ezt a módszert a végtelenségig? Nem fog megromlani attól, hogy a tizedik kefírben is van még az elsőből?2016. máj. 9. 14:32
1/2 anonim válasza:
Amíg az első oltott anyagod nem romlott meg, semmi baj, de az utolsóból készítésből is ugyanolyan sikeres a továbboltás.A lényeg, hogy a gombakultúra benne legyen.
2/2 anonim válasza:
A tradicionális japán vendéglőkben az alaplét elteszik másnapra és abban főznek a következő napon, amikor is megint elteszik másnapra. És ez így megy akár száz éve is.
Puffneki! És nem romlik meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!