Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kefír készítése kefírből?

Kefír készítése kefírből?

Figyelt kérdés
Kaukázusi kefírből és kecsketejből kefírt készítettem. Egy kicsit meghagytam belőle, és azt megint összekevertem kecsketejjel. Az a kefír is finom lett. Folytathatom ezt a módszert a végtelenségig? Nem fog megromlani attól, hogy a tizedik kefírben is van még az elsőből?

2016. máj. 9. 14:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Amíg az első oltott anyagod nem romlott meg, semmi baj, de az utolsóból készítésből is ugyanolyan sikeres a továbboltás.A lényeg, hogy a gombakultúra benne legyen.
2016. máj. 9. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

A tradicionális japán vendéglőkben az alaplét elteszik másnapra és abban főznek a következő napon, amikor is megint elteszik másnapra. És ez így megy akár száz éve is.

Puffneki! És nem romlik meg!

2016. máj. 18. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!