Habanero paprikával mennyire bánjak óvatosan?
Nagyon. Csomagold be folpackba, és nézegesd. Szerintem ne tegyél a kajába, ha mégis, akkor még azt is gondold meg, csupasz kézzel megfogod-e, vagy inkább csak védőkesztyűben. Ismerős termeszt ilyesmit, gázálarcban dolgozta fel.
Az biztos, hogy egy db egy hatalmas bográcsot ehetetlenül csípőssé tesz, de valószínűleg egy negyed is. Fiúkák egy buliban virtusból részegen kóstolgatták magában, és videózták egymást. Kb. hatfelé vágtak egy db-ot, és úgy ették meg. Egyik volt olyan buta, hogy azzal a kezével, amelyikkel a szájába tette a paprikát, megfogta a micsodáját pösálás közben, hát vagy két órán át lángolt a makkja.
Azért a habanero sokkal-sokkal csípősebb, mint a jalapeno...
A Jalapenoban éppen azt szeretem, hogy azt elég bátran lehet enni és alig csíp. Inkább szinte nem is csíp miközben eszem, csak a hatásától kicsit leizzad a homlokom.
Annál kicsit is erősebbet már nem tudok megenni. Szóval csak óvatosan azzal a durván erőssel, mert a végén lángot lehelnek attól a kajának akár egy falatjától is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!