Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell a salátát tépkedni,...

Kampócska kérdése:

Miért kell a salátát tépkedni, és nem vágni?

Figyelt kérdés
2016. márc. 28. 07:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mert a "roncsolásos" darabolással-tépkedéssel- több illat-ízanyag szabadul fel illetve a fémmel való érintkezés oxidációt is segít ezért barnul be hamarabb pl a saláta széle.
2016. márc. 28. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Valóban más az íze, ha tépkeded, és más, ha darabolod!!


Egyébként a krumplinak van még egy ehhez hasonló viselkedése: ha más féle formára darabolod, akár főzni akarod akár sütni, teljesen más-más ízű lesz! Szerintem!

2016. márc. 28. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A tépkedés, csipkedés (fűszernövényeknél is) a legjobb módszer.

A késsel vágott vágásfelület, valóban oxidációt indíthat el, ami ront a zöldféle minőségén.

Sokkal hasznosabb a tépkedés , és nem is olyan hamar "döglik " be a salátaféleség.Bár, van aki meg, épp úgy szereti , ez egy érdekes dolog.

2016. márc. 28. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!