Kampócska kérdése:
Miért kell a salátát tépkedni, és nem vágni?
Figyelt kérdés
2016. márc. 28. 07:21
1/3 anonim válasza:
Szia! Mert a "roncsolásos" darabolással-tépkedéssel- több illat-ízanyag szabadul fel illetve a fémmel való érintkezés oxidációt is segít ezért barnul be hamarabb pl a saláta széle.
2/3 anonim válasza:
Valóban más az íze, ha tépkeded, és más, ha darabolod!!
Egyébként a krumplinak van még egy ehhez hasonló viselkedése: ha más féle formára darabolod, akár főzni akarod akár sütni, teljesen más-más ízű lesz! Szerintem!
3/3 anonim válasza:
A tépkedés, csipkedés (fűszernövényeknél is) a legjobb módszer.
A késsel vágott vágásfelület, valóban oxidációt indíthat el, ami ront a zöldféle minőségén.
Sokkal hasznosabb a tépkedés , és nem is olyan hamar "döglik " be a salátaféleség.Bár, van aki meg, épp úgy szereti , ez egy érdekes dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!