Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A tejet meddig lehet "sűríteni...

A tejet meddig lehet "sűríteni" a víz tartalmának elforralásával?

Figyelt kérdés
2016. febr. 27. 15:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig akaror, a végén ugyan elszenesedik, de addig lehet süríteni.
2016. febr. 27. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
A még tejre (fehér folyadék) emlékeztető állapot érdekel
2016. febr. 27. 16:17
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Tejpor a vége. Amire meg te gondolsz az a sűrített tej.
2016. febr. 27. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Túró lesz belőle.
2016. febr. 27. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Házilag nehézkes, mert 1. folyamatosan kevergetni kell, néha levéve a tűzről, különben kifut, 2. a hosszas forralástól szinte biztos, hogy kozmás, kellemetlen ízű lesz.
2016. febr. 27. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
63%
Túró nem lesz, ahhoz be kéne oltani valamilyen baktériummal.
2016. febr. 28. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
60%
Tejport,többezer éve készítenek magyar őseink,azonban vigyázni kell a besűrűsödött tej hőjével,hogy az ne kozmásítsa el.Üzemi körülmények közt a fűtött bordákon lecsurgatott tejet forró levegővel is szárítják addig,míg kemény lemezekké nem szárad.Ezután őrlik,és tartósítószerrel vegyítik.
2016. febr. 29. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:

Ha fél liter tejbe belekeversz 25 dkg kristálycukrot, és így kezded el, elpárologtatnia a vizet, (rozsdamentes edényben, lapos fakanállal kevergetve, hogy ne tudjon leragadni, mindig akkora tűzön hogy épp ne fusson ki, de a legtöbb víz párologjon ki belőle), kb 40-50 perc után (nem tévedés 40-50 perc) az egész kezd besűrűsödni, és finoman karamellizálódni.

Mikor már anyira sűrű hogy keverés közben elválik az edény aljától, 4 dkg vajjal el kell keverni tűzről levéve, majd hideg felületre (csempe, márvány) kifektetett sütőpapírra kiönteni, elsímitani egy vizes késsel.

Kihülés után szeletekre, kockákra vágni ,és enni.

Ez a lengyel tejkaramella (vajkaramella),

Hát rendkívül finom, ha valaki édesszájú.

Aki nem édesszájú, az ne egye! Az inkább egyen valami savanyút!

2016. febr. 29. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
100%

A következő indiai édesség is úgy készül, hogy órákon keresztül főzik a tejet.

[link]

2016. márc. 1. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

A kulfi is így készül(ami szintén egy indiai édesség, csak fagyi), kb. a felére-harmadára sűrítik be. Nagyon finom!

[link]

[link]

2016. márc. 3. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!