Valaki, aki próbálta és sikerült is neki?
Na szóval életem első bevonóját készítem.Amit ugye marcipánnak hívunk,de valljuk be nem sok köze van hozzá,de ez mindegy is:)Sok videót nézegettem Youtube-n és van ez a pillecukorból készült változata.Amikor megkell olvasztani,majd kis keményítővel és porcukorral összegyúrni,bár a mandula és porcukor összedarálásán is gondolkoztam.Valaki készített már otthon "marcipán unáztatot"tortára?A színezéssel is gondban vagyok,ugyanis sötét kék kéne nekem,de nem tudom,hol vegyek,ugyanis 1x barátnőm csinált és beletett egy csomó kéket de világos baba kék lett.Segítene nekem valaki?Vagy tapasztalatok?
Egy kezdő háziasszony L/20
szerintem a legegyszerűbb, ha kész marcipánmasszát veszel (pl.lidl) és azt használod fel. annak legalább tényleg finom marcipán íze van. :)
lehet hozzáadni ételszínezéket, kis üvegben árulják.
sok sikert! :)
Ezt a pillecukros változatot Én is most szeretném kipróbálni:)és Én ez alapján fogom elkészíteni:
Sziasztok,köszönöm a válaszokat:)Na hát és sok helyen kerestem marcipán masszát,de sajnos sehol sem találtam:(Nekem a Szamos nagyon drága és annyi pénzért még kevés is:( Te láttál esetleg a Lidl-ben?:)
2.válaszoló: Igen énis ezt láttam,csak nem ezen az oldalon:)Láttam róla videót is,remélem azért sikerül.Ha kapok marcipánt akkor ezt majd későbbre hagyom,ha nem,akkor meg próba cseresznye,végülis másnak is sikerült:)
Nekem ez a pillecukros változat nem jött be,maradok a régi,bevált receptnél.
Azonos mennyiségű fehérmandulát (lehet esetleg dió is,ha nincs rajta a héja) és cukrot (1 kanál mandula,egy kanál cukor) lisztfinomságúra darálok.Én a kávédarálóban szoktam,mert ezzel finomra lehet őrölni.
Annyi tojásfehérjét teszek hozzá apránként,hogy jól gyúrható masszát kapjak.(Nem kell egy egész tojás fehérje,csak nagy mennyiséghez)Ha kicsit sok fehérjét tettem hozzá,akkor adok hozzá még porcukrot.
Azután színezem ételfestékkel.Két folpack között kinyujtom,és felhasználom,amire akarom.Bevonni a tortát,különféle figurákat vágni ki belőle stb.
A maradékot folpackba csomagolva a hűtőszekrényben tárolom,amíg újra nincs rá szükségem.
Évek óta így csinálom,és van olyan,mint a Szamos-féle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!