Mézbe keveredett tésztacafatok kiszedése?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Vízbe állítva lassan felmelegítheted teljesen folyóssá. Egy sűrű szitaszűrőn átcsurgathatod egy másik nagyon tiszta edénybe (üvegbe ne, mert forró ), majd ha már kissé kihűlt mehet vissza a tisztára mosott üvegbe.
Pepecs, de muszáj megcsinálni, és némi veszteség is lesz.
Tanulság: mindig ki kell venni kisebb adagot akár mézet, akár lekvárt... stb, és azt felhasználni, nem belenyúlkálni a teljes adagba.
Még egyszer biztos nem fogod rosszul csinálni :)
Igen, apósom már elmondta miután lecseszett, hogy ilyen esetben kiveszünk kis adagot kis tálba nem pedig az egészbe nyúlkálunk...
A szüleim nem szóltak érte, kis koromban is ha volt nutella, lekvár stb bátran beledugtam a nyelvem (senki nem ette rajtam kívül) nem volt vele gond. Nem is romlott meg hónapokig.
A mézről végképp nem tudom elképzelni hogy megromlana...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!