Mézbe keveredett tésztacafatok kiszedése?
Vízbe állítva lassan felmelegítheted teljesen folyóssá. Egy sűrű szitaszűrőn átcsurgathatod egy másik nagyon tiszta edénybe (üvegbe ne, mert forró ), majd ha már kissé kihűlt mehet vissza a tisztára mosott üvegbe.
Pepecs, de muszáj megcsinálni, és némi veszteség is lesz.
Tanulság: mindig ki kell venni kisebb adagot akár mézet, akár lekvárt... stb, és azt felhasználni, nem belenyúlkálni a teljes adagba.
Még egyszer biztos nem fogod rosszul csinálni :)
Igen, apósom már elmondta miután lecseszett, hogy ilyen esetben kiveszünk kis adagot kis tálba nem pedig az egészbe nyúlkálunk...
A szüleim nem szóltak érte, kis koromban is ha volt nutella, lekvár stb bátran beledugtam a nyelvem (senki nem ette rajtam kívül) nem volt vele gond. Nem is romlott meg hónapokig.
A mézről végképp nem tudom elképzelni hogy megromlana...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!