Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogy szoktatok vásárolni?

Ti hogy szoktatok vásárolni?

Figyelt kérdés
Naponta, hetente, vagy havi nagybevásárlásra mentek? Mennyit költötök kb. havonta ételre?(És ezt hány főre?) Milyen jó spórolós praktikáitok vannak?
2015. okt. 6. 17:57
 1/8 anonim ***** válasza:
2 heti előre tervezett menüre vásárok előre. Napi szinten csak friss pékárut.
2015. okt. 6. 18:21
 2/8 anonim ***** válasza:
38%

Hetente 1x megyek bevásárolni.

Havi szinten 50-65.000 ft-ot költünk úgy 2 főre, hogy nem fogyasztunk húst, tejtermékből és tojásból csak bio-és fairtrade termékeket veszünk.

Reggelizni a munkahelyünkön szoktunk, ami extra pénz, és hetente 1x-2x étteremben eszünk vagy rendelünk, ez sincs benne.

Praktikákat nem tudok neked javasolni, mert elsősorban szerintem az étel minőségét érdemes nézni a saját egészséged érdekében, nem azt, hogy 3 ft-al olcsóbb-e. Ami tapasztalat, az az, hogy hús nélkül havi 10-20.000 ft-al kevesebbet költünk étkezésre, mint az ismerőseink hússal, és természetesen az étrendünk is jóval egészségesebb és változatosabb így.

2015. okt. 6. 18:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Havi 2x megyünk.

Egyszer 5.én, utána pedig 20.-25.e között.

Első vásároláskor hagyunk ott kb 20 ezret, majd a másodiknál 16 ezer Erzsébet utalványt. Ebben van minden kb. Üdítők, energiaital, felvágottak, sajtok, joghurtok, tej, müzli, virsli, kolbász, stb. olyan dolgok ami reggelire-vacsorára való.

Munkahelyen ingyen eszünk mind a ketten minden nap levest+2.félét, így főzni ritkán szoktam. Úgyhogy mi tényleg csak hideg dolgokat veszünk, plusz nasi ilyesmi.

Nekünk ez elég is kettőnkre a párommal egy hónapban, durván 40 ezer ft.

Ezenkívül csak pékségbe megyünk kenyérért, kifliért.

Ez már maga egy jó spórolás, mert ha gyakrabban járnánk boltba biztos több olyat is megvennék ami felesleges. De nem szoktunk amúgy spórolni semmivel, mindenből a márkásabbat vesszük, tudom, hogy nem mindig jobb a márkás, de a párom nem eszi meg csak a drágább mustárt, ketchupot, virslit, felvágottat, túrórudit, stb, mindenből. Úgyhogy általában mondhatom, hogy majdnem mindenből a legdrágábbakat vesszük.

Étterembe havi 2x, 3x járunk.

Szerintem a legjobb spórolás az az, ha eleve listával mész, mert velem is előfordul, hogy anélkül megyek, és olyankor tuti sokkal többet fizetek.

Másrészt érdemes átgondolni, akinél még nincs gyerek, hogy hogy érdemes havonta, főzni mindig, vagy esetleg van valami jó rendelési lehetőség a közelben, mert 2 főre nem mindig éri meg főzni, főleg, ha elég eltérő ízlésű az a két ember.

Másképp nehéz spórolni. Ki kell tapasztalni azt is, hogy melyik termékekből finom esetleg az olcsóbb is, és akkor lehet azt venni.

2015. okt. 6. 19:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Naponta. A férjem csak friss (ez esetben értsd vagy aznap hajnali vagy előző esti sütésű) pékárut hajlandó megenni, így minden nap kell vásárolni. Nem mellesleg egy hiperben dolgozom, heti 5 napot ott töltök, + 10 perc a bevásárláshoz már nem vág földhöz.

3 főre vásárolunk, fogalmam sincs mennyiért, nem szoktam összeírni.

2015. okt. 6. 21:52
 5/8 anonim ***** válasza:

2 fős a háztartásunk. Munkahelyen napi 2x eszünk, leginkább vacsorát készítünk otthon, illetve szabadnapon főzünk valamit, heti kb 1 alkalommal rendelünk vagy elmegyünk enni valahová.

Kisebb vásárlás hetente 2-3 alkalommal van, ilyenkor romlandó zöldséget, tejterméket, kenyeret, vizet, gyümölcslevet, az aktuális főzéshez szükséges pár alapanyagot vesszük meg. Tescoban, Sparban, kisboltban, amelyik útba esik hazafelé menet.

Nagy bevásárlást akkor tartunk mikor már szinte semmi nincs a hűtőben/szekrényben és ráérünk. Ez kb 3-4 hetente következik be. Egy helyen szerzünk be mindent, nem megyek 5 felé, csak mert 10 Ft-tal olcsóbb valami. Persze ha valaki ráér nézegetni az akciós újságokat és járkálni erre arra, akkor lehet vele spórolni.

Nem tervezem meg előre a menüt, csak kb 2-3 ételt, ahhoz veszek hozzávalókat, a többit úgy általánosan.. tésztákat, rizsféléket, száraz babot, lencsét stb, fagyasztott dolgokat, konzerveket, mézet, sajtot, növényi tejet, szószokat, müzlit stb.

Persze ilyenkor általában kerül a kosárba valami édesség vagy nassolni való, de nem számottevő. Szénsavas üdítőt nem iszunk, csak vizet vagy gyümölcslét, szörpöt. Nem a legolcsóbb termékeket veszem, nekem fontos az étel összetétele (cukor, só, tartósítószer, zsír stb tartalom) és hogy bio vagy fairtade-e. Ha mindig a legolcsóbbat venném, szerintem 30-40%-kal kevesebbet költenék.

Vegák vagyunk, szóval húsokat nem veszünk, szerintem egy "mindenevő" párhoz képest így 20-25%-kal kevesebbet költünk.

Sütéshez, főzéshez minimális zsiradékot használok, egy üveg kókuszzsír nekem kitart hónapokig, egy liter olaj is elég nagyon sokáig. Rántott dolgokat is sütőben sütök, "szárazon". Lisztet, cukrot keveset használok, egy 2 kg-os liszt bőven elég fél évre vagy tovább.

Mosószert és öblítőt magam készítek mosószappanból, szódából, és ecetből. A bolti árnak kb a tizede így az ára. Takarításhoz csak domestost, ecetet és illóolajokat használunk. Mosogatószerből jó minőségűt veszek, így sokáig elég az is.

Pipere dolgokra sem költünk sokat, a párom sima szappannal szeret fürödni, elektromos borotvája van. Nekem egy tusfürdő elég úgy 2 hónapig, sampon szintén. Ezekből természetes összetételűt veszek, ami nem a legolcsóbb. Sminket keveset használok, így arra sem költök.

Kb a havi fizetésem fele megy el vásárlásra.

29/N

2015. okt. 7. 18:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Lemaradt, hogy a bevásárló lista számomra a legjobb spórolási módszer.
2015. okt. 7. 18:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Listával megyek, hetente kb. 2x! Hét végén (pénteken) azt vásárolom meg, amit majd szombat-vasárnap főzni akarok = húsfélék, egy hétre szükséges zöldségek, hasonlók, és persze néhány napra elegendő kenyér, stb. Majd még a következő hét közben egy kisebb vásárlás, kenyérfélét, és ha úgy gondolom, hogy felvágott, tejtermékek (túró, tejföl) hasonlókat.

Húsféléből is tartalékot csak akkor vásárolok, ha valamit különösen előnyös, akciós áron adnak.

Nem tárolok hetekre-hónapokra, hiszen ha megfigyeled, szinte minden héten találni valamelyik üzletben, valamilyen akciós cuccot, csak azok közül kell kiválasztani azt, hogy azon a héten mit veszel/eszel!!

2015. okt. 8. 08:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Heti egyszer járunk. 4 éve kivettük az étrendből a pékárut és az édességeket. Kenyér helyett puffasztott rizst, rozs-szeletet, zabpelyhet eszünk. Hétköznap üzemi koszt van, csak hétvégén főzünk, köretnek sokszor eszünk zöldséget. Igazából nem sokkal olcsóbb így a kaja, de anyum és apum fejenként 25 kilót fogyott.
2015. okt. 23. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!