Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit kezdjek ennyi zöldséggel?

Mit kezdjek ennyi zöldséggel?

Figyelt kérdés
Vendégek jöttek volna hozzánk holnap. Húslevest, rántott karfiolt akartam készíteni, meg is vettem hozzá a zöldségeket, viszont úgy alakult hogy mégsem jönnek. Mit kezdjek a sok zöldséggel (petrezselyemgyökér, karfiol, karalábé, zeller, sárgarépa)? Elállnak egy hétig? Lefagyasztani nem szeretném, mert akkor már teljesen más az állaga ha megfőzöm. Férjem se lesz itthon hétvégén, hogy neki megcsinálnám.
2015. szept. 11. 18:27
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

1. Ha a zöldségek állaga nálad megváltozik fagyasztás után, akkor valamit rosszul csinálsz.


2. A legtöbb zöldségfélét lehet hütöben tárolni egy hétig. Viszont célszerü papírtörlöbe csomagolni és utána nem lezárt nylonzacskóban tenni a hütö alsó részébe, mert akkor se nem rohad meg, se nem szárad ki.


3. A zöldségekböl egyébként fözhetsz levest, készíthetsz belölük salátákat, sült tésztához is jó, akkor hamar elgogyaszthatod akár egyedül is.

2015. szept. 11. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
17%

karalábét, zellert, perezselyemgyökeret, répát lehet savanyítani, mint a káposztát, (karfiolt nem) reszelt apróra, mint a savanyúkáposzta, sózd meg, hagyd állni 1-2 órát, tömd bele egy nagy befőttes üvegbe, addig tömögesd, míg feljön a leve a tejeére, fedd le egy papírtörlővel, gumizd rá, és tedd be a konyhaszekrénybe, szobahőmérséklet, sötét. 5-6 nap alatt megsavanyodik, ha van kéznél önthetsz rá savanyúkáposzta levet, akkor mégjobb, ne ecetest.

karfiolból: pld "nyers rizs", keress rá így.

2015. szept. 11. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Simán eláll egy hétig a hűtőben! Talán csak a karfiollal lesz gond, bár nálam egy hetet az is bír a hűtőben.

De azt meg szedd rózsáira, forrázd le enyhén sós vízben, és gyorsan hűtsd le hideg vízben. Lecsepegteted. Adagonként fagyaszthatod!

2015. szept. 11. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Egy hétig símán elállnak a hűtőben, még a karfiol is!!

Ha a zöldséges fiók alját közönséges/hagyományos újságpapírral béleled ki, és a zöldség tetejét is azzal borítod, a képződött nedvességet a papír felszívja. Max. hét közepén egyszer cseréled. Persze ha ritkán van a hűtő ajtaja nyitogatva, akkor még papír nélkül is bírja.

2015. szept. 12. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

4-es vagyok!

- készíthetsz egyébként belőlük zöldség-fasírozottat: megfőzöd, összetöröd, és tojással-szokásos fűszerekkel-zsemlemorzsával meggyúrod. A kis gombócokat sütés előtt még zsemlemorzsába forgatod.

- karfiol-pörkölt is finom: azt tejfölösen szoktam sűríteni, mint pl. a gomba-pörköltet

- lehet vadas-mártást is. Ha éppen nincs husi/vagy kevés az időd, akkor 1-2 húsleveskockával készíted. Főtt tésztára feltétként szeretem.

2015. szept. 12. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A karfioltól nem tartok, mert az el fog fogyni, csak a többi zöldség aggasztott.

Köszönöm a tanácsokat, akkor remélem kihúzzák ezt a hetet!

2015. szept. 12. 09:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!