Hogyan készíthetek egyszerűen paradicsomlevet?
Jobb, ha egyszer átfőzöd, átpasszírozod, majd lehűtve fogyasztod.
Mi nagyon szeretjük nyersen, de hát ez nem ivólé, kanállal kell enni.
Az érett paradicsomokat pillanatra forróvízbe mártom és lehúzom a héjukat. felkockázom.
Fél kiló paradicsomra egy kicsi hagymát számítok, amit finomra lereszelek. Megsózom, borsozom, majd a paradicsommal összekeverem. Villával alaposan összetöröm, friss petrezselymet is szórok rá. Alaposan behűtöm, és bármilyen hidegkaja mellé nagyon finom, de én szeretem magában is.
Ha simábbra szeretném,(a párom bögréből issza ) akkor egy kicsit megjáratom botmixerrel, de nekem a rusztikusabb jobban ízlik.
Lehet még ízesíteni bazsalikommal, zellerlevéllel is, nagyon finom akármelyikkel.
Szerintem is jobb felfőzni, passszírozni, újból felfőzni. Ízesíteni. Zellerlevélen kívül max még gyömbért, hogy csípős legyen... Ha így szeeti vakai.
Tartósítót is jobb egy kicsit beletenni.
Azzal már nem ajánlatos főzni.
Csírátlanított üvegbe, az üveg meleg legyen, bele, csavar rá, és szárazdunct...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!