Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szalalkáliról tudnivalók?

Szalalkáliról tudnivalók?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem vagyok kezdő a konyhában, de szalalkálit még soha nem használtam. Most szeretnék, mert a férjem evett ezzel készült pogácsát, azóta áradozik róla. Recepteket találtam a neten, de magát a szalakálit nem ismerem. Most indulok vásárolni. Tudnátok segíteni tanácsokkal?

Milyen fajtát vegyek? Sütés köben büdös ? (régen az volt, ezért ódzkodom tőle). Nem marad meg a kész sütiben a szaga? El tudom rontani valahogy? Gondolok itt pl. a forró tejbe tett élsztőre, a folyadékba szórt sütőporra. Ezzel kapcsolatban van, amit jó lenne tudnom? Nem szárad ki tőle a pogi? Másnap is ehető? Más lesz, mint a sütőporral készült?

Köszönöm, aki tud időt szánni a válaszra:)

2010. márc. 12. 10:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Sutés közben renkívül szúrós szaga van,világgá lehet tőle menni.ZS
2010. márc. 12. 12:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Most jól feldobtál, éppen kezdem begyúrni. Tehát akkor gázmaszkot is veszek fel. De akkor is megsütöm, ha addig élek is:D:D:D
2010. márc. 12. 13:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Sütés közben ugyan elég büdös, de utána gyorsan ki lehet szellöztetni, nem ivódik bele a falakba/függönybe stb., a kész sütinek nincs semmi szokatlan szaga.

A szalalkálival készült sütik viszont nem jönnek fel annyira, mint az élesztövel vagy sütöporral készültek, de finom lazák és puhák lesznek.

2010. márc. 12. 13:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok asszonytársak! a szalalkáli engem is érdekel, bár én is őskövület vagyok, de még soha nem használtam.

viszont úgy jártam, hogy életem párja volt vásárolni, és

sütőpor helyett hozott nekem 5 csomag szalalkálit.itthon hagyta a szemüvegét.... és utána még ő erősködött, hogy

ez ugyanúgy működik mint a sütőpor.

na szóval a zacskó oldalán van egy recept, majd nekidurálom magam és kipróbálom.

üdv mindenkinek

2010. márc. 12. 13:57
 5/8 A kérdező kommentje:

Jelentem, készen vagyok! Nagyon finom, omlós lett a pogi.

Sütés közben valóban büdös. Amikor kinyitottam a sütőt, majdnem hanyatt vágódtam:D

Aztán a kész pogi kárpótolt. Az egyik kölök van itthon, de ahányszor arra járok, mindig teli a szája sütivel. Kénytelen leszek elásni a kert végébe, hogy jusson az apjának is. Vagy a gyereket ásom el, vagy a pogit...még gondolkodom:D

2010. márc. 12. 15:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem süss még egy adagot :), meg ird le lsz, a receptet, szivesen kirpóbálnám én is.
2010. márc. 12. 16:56
 7/8 A kérdező kommentje:

Ezt csináltam meg, dupla adagot. Nem sütök többet, mert lusta dög vagyok! Meg mert sütöttem leveles tejfölöst is, meg persze főztem vacsit. Meg hát dolgozom is közben, mert ugye a háztartás csak hobbi:D

[link]

2010. márc. 12. 17:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Köszi a receptet, ki fogom én is próbálni.
2010. márc. 12. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!