Szalalkáliról tudnivalók?
Sziasztok! Nem vagyok kezdő a konyhában, de szalalkálit még soha nem használtam. Most szeretnék, mert a férjem evett ezzel készült pogácsát, azóta áradozik róla. Recepteket találtam a neten, de magát a szalakálit nem ismerem. Most indulok vásárolni. Tudnátok segíteni tanácsokkal?
Milyen fajtát vegyek? Sütés köben büdös ? (régen az volt, ezért ódzkodom tőle). Nem marad meg a kész sütiben a szaga? El tudom rontani valahogy? Gondolok itt pl. a forró tejbe tett élsztőre, a folyadékba szórt sütőporra. Ezzel kapcsolatban van, amit jó lenne tudnom? Nem szárad ki tőle a pogi? Másnap is ehető? Más lesz, mint a sütőporral készült?
Köszönöm, aki tud időt szánni a válaszra:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sütés közben ugyan elég büdös, de utána gyorsan ki lehet szellöztetni, nem ivódik bele a falakba/függönybe stb., a kész sütinek nincs semmi szokatlan szaga.
A szalalkálival készült sütik viszont nem jönnek fel annyira, mint az élesztövel vagy sütöporral készültek, de finom lazák és puhák lesznek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sziasztok asszonytársak! a szalalkáli engem is érdekel, bár én is őskövület vagyok, de még soha nem használtam.
viszont úgy jártam, hogy életem párja volt vásárolni, és
sütőpor helyett hozott nekem 5 csomag szalalkálit.itthon hagyta a szemüvegét.... és utána még ő erősködött, hogy
ez ugyanúgy működik mint a sütőpor.
na szóval a zacskó oldalán van egy recept, majd nekidurálom magam és kipróbálom.
üdv mindenkinek
Jelentem, készen vagyok! Nagyon finom, omlós lett a pogi.
Sütés közben valóban büdös. Amikor kinyitottam a sütőt, majdnem hanyatt vágódtam:D
Aztán a kész pogi kárpótolt. Az egyik kölök van itthon, de ahányszor arra járok, mindig teli a szája sütivel. Kénytelen leszek elásni a kert végébe, hogy jusson az apjának is. Vagy a gyereket ásom el, vagy a pogit...még gondolkodom:D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ezt csináltam meg, dupla adagot. Nem sütök többet, mert lusta dög vagyok! Meg mert sütöttem leveles tejfölöst is, meg persze főztem vacsit. Meg hát dolgozom is közben, mert ugye a háztartás csak hobbi:D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!