Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mikor van megfőve a cékla?

Mikor van megfőve a cékla?

Figyelt kérdés
Dinsztelt céklát csinálok és hélyastól főzöm meg hozzá a céklát (a recept szerint), de azt nem írja sehol, hogy meddig kell főzni. Csak akkor jó, ha már járja a villa, vagy ráér megpuhulni a dinsztelés során?
2010. márc. 5. 13:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

mármint mit szeretnél?


félig főzni, majd lereszelni, és úgy megfuttatni olajon?

mert ahhoz akár nyersen is lereszelhetted volna.

a cékla nyersen kb. olyan keménységű, mint a burgonya vagy a karalábé. tehát ha már annyira át tudsz rajta futni vele, mintha krumpli lenne, akkor biztos puhára főtt.

2010. márc. 5. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, ezt kérdeztem vna, hogy olyan puhára kell főznöm, mint a krumplit, vagy maradhat keményebb is. Szóval akkor lehet kemény?
2010. márc. 5. 13:43
 3/12 A kérdező kommentje:

hélyas=héjas

Csak most látom, ez nagyon baba.

2010. márc. 5. 13:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Főzés után meghámozom, legyalulom és úgy dinsztelem.
2010. márc. 5. 13:48
 5/12 anonim ***** válasza:

hát, nem tudom, mit szeretnél vele csinálni, ez a baj. mert sztem a dinszteléshez eleve nem kellett volna elkezdeni főzni. mivel elkezdted a főzést, lehet, hogy most már jobb úgy befejezni, és vmi mást kitalálni belőle :)


(merthogy a forró vízből kiemelt céklát nehéz lesz ám lereszelni.)


mit főzöl tulajdonképpen?

2010. márc. 5. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Így írja F. Nagy Angéla receptkönyve, ahogy az előbb elmondtam.
2010. márc. 5. 13:51
 7/12 anonim ***** válasza:

végülis nem baj! figyu, főtt krumplit is le szoktak reszelni, csak kásásabb, puhább, omlósabb lesz. pl. összekeverik tojással, liszttel, és kisütik. semmiképp nem történt tragédia!


emeld ki minél gyorsabban, hogy ne főjön szét, a dinszteléstől meg megpuhul!

2010. márc. 5. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

kicsit egymásba írtunk :)


ez lesz a legjobb: minél hamarabb kivenni a forró vízből, és úgy megdinsztelni (sztem. én elég gyakran eszem céklát.)

2010. márc. 5. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet. Még mindig elég kemény. Te nyeresen szoktad lereszelni?
2010. márc. 5. 13:54
 10/12 anonim ***** válasza:
igen, és akár még nyersen is megehető (de ez ízlés kérdése). ezért javasoltam, hogy ne főzd szét teljesen.
2010. márc. 5. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!