Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rozmaring mire jó szárítva?...

Rozmaring mire jó szárítva? Milyen húshoz?

Figyelt kérdés

2015. júl. 14. 09:58
 1/7 Ügyet Lenke ***** válasza:
44%

sokmindenre jó, sokmindenhez jó, itt talász alapos leírást róla...


[link]

2015. júl. 14. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
nálunk a liba- és báránysült elengedhetetlen fűszere
2015. júl. 14. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Én a sült oldalast nem tudnám rozmaring nélkül elképzelni. Vagy a sütőben sült krumpli is időnként rozmaringágacskákat kap ízesítés gyanánt.

Elég erőteljes, markáns íze van, csínján kell vele bánni.

2015. júl. 14. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Elsősorban vörös húsokhoz szokás használni. Zöldségekből nagyon finom a burgonya, gomba, répa mellé is fűszernek. Gyümölcsökből sült almához vagy körtéhez, néha barackhoz szokás adni.
2015. júl. 14. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
44%
Még csirkemellet is szoktam vele készíteni. A csirkét vegetás olajjal megkenem, serpenyőben plusz olaj hozzáadása nélkül kisötöm, majd rádobok nagy karikákra vágott hagymát, kicsit rápirítom, mellé dobom a rozmaringot, 2 percig sütöm vele az egészet, majd ráborítok egy jó adag tejfölt (30deka húshoz egy kistejfölt), a tejföl összeáll a húsból kisült ízekkel és a fűszerekkel pár perc alatt és kész. Max 25 perc az egész csirkedarabolással együtt.
2015. júl. 17. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
55%

Sűlt krumplira valőban nagyon finom, de keverj a krumpli mellé , ha van sárgarépát kelbimbót apró gombát és gyöngyhagybát , és egy jó marék ovatosan megpucolt fokhagymát is .

Rozmaring kötelező birka , vagy juh húshoz , de jól megy disznóval is . Nagyon jó a füstölthusog alá is .

- Ez a család egyik kedvence . Eccerű , mint a hasraesés .

Tűzálló agyag edényt kizzírozom , meg bele jó sok fokhagyma , durván pofoncsapva , rozmaring . és a tetejére annyi őklkömnyi krumpli , hajában amennyi belefér . Minden krumpli mellé számolj 2 db kb 1 centi vastag bacon szeletet .. (császárszalonna ! )

Tálaláskor csak megnyitod a krumplit , megszórod az összevágott baconnal , és adol hozzá jó sok fokhagymás, petrezselymes tejfelt .sajt is mehet rá , és egy kis káposzta saláta az oldalon , nem fog botrányt okozni !

2015. júl. 22. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
8%
Az emberi húshoz nagyon tudom ajánlani! Nagyon finom volt vele tegnap a Pityu! De nem tudsz semmit!! Vagy külömben téged is megeszlek!
2015. júl. 24. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!