Én a sült oldalast nem tudnám rozmaring nélkül elképzelni. Vagy a sütőben sült krumpli is időnként rozmaringágacskákat kap ízesítés gyanánt.
Elég erőteljes, markáns íze van, csínján kell vele bánni.
Sűlt krumplira valőban nagyon finom, de keverj a krumpli mellé , ha van sárgarépát kelbimbót apró gombát és gyöngyhagybát , és egy jó marék ovatosan megpucolt fokhagymát is .
Rozmaring kötelező birka , vagy juh húshoz , de jól megy disznóval is . Nagyon jó a füstölthusog alá is .
- Ez a család egyik kedvence . Eccerű , mint a hasraesés .
Tűzálló agyag edényt kizzírozom , meg bele jó sok fokhagyma , durván pofoncsapva , rozmaring . és a tetejére annyi őklkömnyi krumpli , hajában amennyi belefér . Minden krumpli mellé számolj 2 db kb 1 centi vastag bacon szeletet .. (császárszalonna ! )
Tálaláskor csak megnyitod a krumplit , megszórod az összevágott baconnal , és adol hozzá jó sok fokhagymás, petrezselymes tejfelt .sajt is mehet rá , és egy kis káposzta saláta az oldalon , nem fog botrányt okozni !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!