Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell felvágni a töltött...

Hogyan kell felvágni a töltött csirkét szépen? Vagy ez lehetetlen küldetés?

Figyelt kérdés
Először lekanyarintom a combjait meg a szárnyakat, aztán a mellet szedem le két darabban, de már eleve ez tálalhatatlanul néz ki, a maradékról nem is beszélve. Mindig darabokra hullik az egész. Persze a család szereti, de tiszta disznókodás, mire kivégezzük szerencsétlen szárnyast.
2015. jún. 21. 11:52
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Egyszerű. Teljesen le kell hogy hűtsd, és használj éles kést. Ha kell, előző este süsd meg. A töltött csirke hidegen talán még finomabb mint melegen, de ha melegen szereted tedd be a felszeletelés után, s miután a tálalást elvégezted 80 C fokos sütőbe 30 percre. Ez a legkellemesebb tálalási hőmérséklet.

Isteni burgonyapürével vegyes kompóttal, vagy alma/burgonya püré keverékével.

2015. jún. 21. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Csaladi korulmenyek kozott nincs is semmi baj a "disznolkodos" csirkekivegzessel ... en raadasul ugy szeretem ha kipukkad es a toltelek kifolyik, ami jobban meg is sul (hurkaban is pont a kipukkantat szeretem) ... szoval jo is amugy olyan izesen, otthonosan "zabalni".


Egeszsegetekre!

2015. jún. 21. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is teljesen, de valóban kell várni, hogy hűljön. ez minden egybesültre vonatkozik.

Legalább 15-20 percig pihentetni a deszkán, utána lényegesen szebben lehet darabolni, szeletelni a sülteket.

2015. jún. 22. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy csinálom a töltöttcsirkét, hogy nyersen hosszában félbevágom. Jól fellazítom a bőrét, de vigyázva, hogy a gerincnél ne jöjjön fel. a tölteléket a bőr alá töltöm, mindig elsímítva, hogy egyenletes legyen a vastagsága mindenhol. a comboknál is szépen körbetöltöm és a hasa felől letűzdelem hústűvel. még ekkor is igazgatok rajta, hogy szép sima legyen.

a két fél csirke szépen egymás mellett elfér e tepsiben, amit kikenek zsirral a csirkék alatt. természetesen a bőrös fele van felül. egy kis melegített zsírral leöntöm, hogy ne legyen száraz.

Szép pirosra ropogósra sül a bőrre, amit megszurkálok, amikor látom, hogy már szépen feszül.

Ha kész , hagyom pihenni 10-15 percet, és nagyon szépen lehet darabolni robbantás nélkül :)

Még annyit, hogy én a tölteléket dinsztelt hagymán -van amikor gombával-átpirítom, így kissé összeáll. Kicsit hűtöm és úgy töltöm a bőr alá. Nem folyós, nagyon jól lehet dolgozni vele.

Próbáld ki egyszer így sütni, nem fogod megbánni.

2015. jún. 22. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Én is kicsit megdinsztelem a tölteléket, mielőtt betölteném, így tényleg jó vele dolgozni. A hűtésre pedig nem is gondoltam, pedig milyen jó ötlet! Nem véletlen, hogy a piskótát is kell, melegen az is szétesik. Azt hiszem ezt most egy életre megjegyzem! :)
2015. jún. 22. 19:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!