2350g pucolatlan (élô ) éticsigábòl, nagyjábòl mennyi ehetô rész marad, ha megszabadítom a házátòl és az egyéb felhasználatlan részeitôl? 19/N
Nem olyan sok.
Egy nagyobb éticsigában, egy kisujj percnyi lesz elkészítés után. Hogy az súlyra mennyi, nem tudom. Igazából számold meg darabra, és annyi falat lesz, ahány darab. Egy falat pedig mérettől függően kisujj, hüvelykujj percnyi.
Étteremben előételnek feketekagylót fél, vagy egy kilót szoktak felszolgálni. Szerintem hasonló lehet a selejt arány, szóval szerintem ebből két embernek egy jóféle előételt lehet készíteni. De persze étteremben nem kapsz mellé túl sok mindent. Szóval ha elkészíted egy jó kis paradicsomos mártással, és csinálsz hozzá jó sok pirítóst (fokhagymás, olivás oregános, stb.), akkor azért szerintem kiadós étel lesz belőle, két főnek.
Vagy persze, ha tésztával csinálod, akkor is laktató lesz. Mindenesetre úgy számolj, hogy hús az tényleg kevés lesz belőle.
Én ha így a biológiai és gasztro tudásom alapján tippelnem kéne, azt mondanám, hogy kb. 150-250 gramm hús marad főzés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!