Mit csináltok a használt étolajjal?
Szívem szerint gázolajjal keverném hogy olcsóbban autózzak, de mivel ezt idehaza sajnos büntetik és egyszer öcsémet ezért le is szólták a rendőrök miatta, így én mindig félre teszem és én is fatüzelés mellé szoktam használni fűrészporral keverem össze amikor már felfűtöttem a vizet 60 fokosra és már csak tartanom kell. Elég jól é és jó meleget is ad.
3 éve amikor még nem volt bekötve a vízteres kandallóm és gázzal fűtöttünk akkor benzinkúton adtuk le. Mi nem öntögettük sehova.
Én mindent csak egyszer sütök az olajban.
Ha kevés, megy a WC-be, ha több, akkor egy üres flakonba dobom ki.
Mivel minden zsírt megeszem az étellel, amiben sütök (nem sütök bő zsírban), így tipikusan nincs ilyen gondom. Egyszer volt használt olajunk, amikor kaptunk egy fritőzt, használtuk vagy egyszer, majd elfeledkeztünk róla. Innen 25 km-re találtunk egy benzinkutat, ahol le tudtuk adni. Most már találtunk hulladékudvart is, ahol végre átveszik az évek óta őrizgetett lakkbenzint és efféléket... De tényleg nagyon nehéz megtalálni az átvevőhelyeket s ha nem járnánk amúgyis a megyeszékhelyen, rokonok és bevásárlás miatt, nos, durva lenne rengeteget költeni ilyesmire... Pedig mi igazán nem akarjuk csak úgy kidobni a veszélyes hulladékot. De nagyon meg van nehezítve a dolog.
A használt motorolaj a legjobb, azt a biciklikre kenjük :)
Nem kell hozzá külön üveg!!!
A kiürült étolajos flakont ne dobd ki, abban lehet gyűjtögetni az elhasználtat, és én így szoktam a kukába-kuka tetejére rakni, elég gyorsan elviszik!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!