Mit csinaljak csirkemellfilebol?
Vágd vékonyabb, tenyérnyi darabokra, sózd, borsozd (meg rozmaring, majoranna, egyéb fűszer, amit akarsz).
Tepsi aljára tegyél szalonnát, rá karikázott krumplit, arra húst. Kend meg tejföllel, vagy olívaolajjal, és zárd hagymával, paradicsomkarikával,szalonnával a témát. Alufóliázd le, és sütő.
Én reszelnék rá még sajtot is a vége felé, és rápirítanám.
Vagy felvágod nagyobb darabokra, fűszerezed, valamilyen szósszal jól leöntöd (lepje el), és sült krumplival tálalod.
Szósz ötletek:
- főzőtejszín, ketchup
- tejszín, mustár, méz
- rengeteg fokhagyma mellé, és fehérboros mártás (ugyanúgy, leöntöd egy csomó borral, hogy félig ellepje)
- tejszín, gomba, tárkony
A legegyszerűbb sütőpapírral bélelt tepsibe teszed, vajat kensz alá és a megfűszerezett húst sorban lerakod, majd leöntöd tejszinnel, sajttal megszórod és alufólia alatt megsütöd. Finom burgonyával.
Szoktam csinálni úgy is, hogy szalonnacsíkokra teszem a húst, kevés vizet is öntök alá, rádobok kb 8-ba vágott hagymát, pár karika paprikát, karikára vágott paradicsommal beteritem és megszórom majorannával, őrölt borssal, alufólia alatt megsütöm.
Felgöngyölve, sajttal megtöltve, tejszinnel leöntve is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!