Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tudnék több vitamint...

Hogy tudnék több vitamint csempészni az étkezéseinkbe így tél végén?

Figyelt kérdés
Ti hogy csináljátok? Esetleg egyszerű saláták? Almát eszünk ezerrel, de valami más is kéne...
2010. febr. 12. 12:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Csíráztass! Bioboltban vegyél magokat- én ősztől tavaszig szinte folyton csíráztatok valamit- mire a kész elfogy, elkészüljön a következő (retek, brokkoli, vöröshagyma, búza, vöröskáposzta, mustár, zsázsa, stb...)

Ha utánanézel itt a neten, pl. a csira.hu-n sok infót találsz, mindegyik más vitaminban, ásványi anyagban, nyomelemben gazdag, bármivel ehető- ma reggel rántottában ettük, de levesben, szendvicseben, stb... az ovis kisfiam is imádja!

Sok sikert és jó étvágyat!

(én műanyag szűrőben és befőttes üvegben csíráztatok)

2010. febr. 13. 20:33
 12/16 anonim ***** válasza:
Én is csíra-párti vagyok.Valamint sok savanyú káposztát és fekete retket eszünk.
2010. febr. 13. 20:58
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem frissen facsart citromból citromlé és savanyú káposzta.
2010. febr. 13. 21:54
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező!Nagyon sok okos választ kaptál eddig,minddel egyetértek.Nem is azért írok most,hanem azért,hogy én is adjak egy szerintem okos tanácsot.Nekem erre a "náthás"időre van egy "titkos fegyverem"Nemrég fedeztem fel,mióta használjuk,a családban senki nem volt náthás,még az orrunk sem folyt.Pedig nekem az immunrendszeremet szétbombázták a kórházban a kemoterápiával.Ugyanis rákos beteg vagyok.3évvel ezelőtt műtöttek,de csak évente egyszer kell mennem kontrollra,ugyanis hál Istennek,minden rendben van,nem találnak semmit.Se a CT,se az MRI.Mindezt szerintem a legjobb vitaminbombának köszönhetem.Ami nem más mint a VIRÁGPOR.Nézzetek utána a neten mi az,mire jó.Szerintem a létező legjobb természetes anyag.Gyakorlatilag ez nem más,mint az a virágpor amit a méhek összegyűjtenek és viszik a kaptárba,hogy ott feldolgozzák mézzé.Ezt az anyagot lehet kapni méhészeknél a piacon,vagy gyógynövény boltokban,nem drága.Egy kis üveg 600 ft.körül van és elég egy hónapra is.Én langyosra hűlt teában iszom minden nap.Sokat nem szoktam egyszerre,csak egy teáskanálnyit.Ha sokat vinnénk be a szevezetbe,akkor nehogy kialakuljon valami allergia.Jóból is megárt a sok!Mikor benn feküdtem a kórházban,csepegett belém a kemó,akkor is megettem minden nap egy kis kanálnyit,csakúgy "a la natúr"A szabad kezembe öntöttem egy keveset,és -be a képembe!Érdekes íze van,édeskés,kesernyés,fanyar.De nem az íz a fontos,hanam az,hogy használjon!A kórházban az egyik alkalommal "lebuktam"Épp vettem be az adagomat,mikor bejött a kezelő főorvos úr.Megnézte,mit "nassolok"Csak annyi mondott:maga tudja!Mikor a 12-dik kezelés is befejetődött és még mindig nem volt hányingeremés a hajam se hullott ki,láttam rajta,hogy olyanérdekesen kérdően néz rám.De szólni nem szólt semmit.Mikor az esedékes konroll sem mutatott ki semmit,a vizsgálat végén csak annyit mondott:Nem tudom,hogyan csinálta,mit evett,mit ivott,egy a fontos:csinálja továbbra is úgyanazt.És találkozzunk EGY év múlva,addig látni se szeretném!Nem is lát,csak évente egyszer,legutóbb is úgy váltunk el.Sok beszédnek sok az alja,én megvagyok győződve,hogy én ennek a csodaszernek köszönhetem hogy még élek.Ezzel most én nem azt akarom,hogy most mindenki ezt szedje.Be is fejezem,azzal,hogy az okos ember a butától is tud tanulni!Jó egészséget !!!
2010. febr. 14. 10:38
 15/16 anonim válasza:

en amig tehettem a nagymamam kertjebol szereztem be mindent mert tudtam hogy az tuti bio, azutan meg kimentem a piacra es kerestem olyan arusokat akiken latszott hogy a kertjukbol hozzak a zoldseget gyumolcsot mert azok biztosan nem vegyszerezik szet

erezheto a kulombseg a bolti es a piaci aru kozott

bocsi az ekezet miatt

2010. febr. 19. 06:25
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a további sok jó ötletet!!!!
2010. febr. 20. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!