Létezik olyan saláta, ami májkrémes?
A virslis tojássaláta mintájára (virsli, főttojás, majonéz, fűszerek, esetleg franciasalátás zöldségek) próbálkozhatsz májkrémmel is.
Ennél közelebb salátához csak az áll, ha májpástétomos kenyeret megpúpozod salátazöldséggel.
Nem tudom, hogy miért vagy így kiakadva a válaszoktól.
Valahol lehet, hogy van.
Az hogy a hozzászólók, köztük én sem láttam még ilyen receptet, az nem biztos, hogy nem létezik.
A másik meg az, hogy a kaja receptek nem valami törvényszerű dolgok, ahol van 100-féle recept és nem lehet tőle eltérni.
Végtelen sok recept van, és akárhogy eltérhetsz tőlük, ahogy csak kedved, ízlésed, bátorságod, kreativitásod, illetve a pénztárcád engedi.
Egy jó szakács vagy csak egy "egyszerű" háziasszony/háziférfi, mindig kitalál valami újat, aztán vagy sikere lesz vele, vagy sem.
Ha ez hasznosabb válasz számodra, akkor nincs mert életemben nem hallottam ilyenről... Kaszinótojás, majonézes valamik, ennél közelebb nem fogsz a "májkrémsalátához" jutni.
Tessék, átírtam neked a ráksaláta receptjét, most már létezik ilyen is:
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg saláta (galamb vagy fejes)
1 nagy burgonya
20 dkg konzerv májkrém
2 evőkanál olaj
Az öntethez:
3 evőkanál fehérbor ecet
teáskanál mustár
1 teáskanál cukor vagy 1 szem édesítőszer
9 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, kisebb darabokra tépkedjük. A burgonyát meghámozzuk, és nagyon apró kockákra vágjuk. A konzerv májkrémet leszűrjük.
Felforrósítjuk az olajat, és ropogósra pirítjuk benne a burgonyakockákat. Kiszedjük. A serpenyőbe öntjük a májkrémdarabkákat, és ezeket is kissé megpirítjuk. Az öntethez összekeverjük az ecetet a mustárral, a cukorral vagy édesítőszerrel, sóval és borssal ízesítjük. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A salátát összekeverjük a májkrémmel, meglocsoljuk az öntettel, és rászórjuk a burgonyakockákat. Azonnal tálaljuk. Bagettet kínálhatunk hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!