Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit főzzek jövőhétre kollégist...

Mit főzzek jövőhétre kollégista körülmények közt, értsd. Csak főzőlap van, és az is ***?

Figyelt kérdés
Lencse-, répa-, és borsófőzelék kilőve, mert már herótom van tőlük :D
2015. jan. 29. 21:12
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja igen, és serpenyő kilőve, mert a birtokomban lévő három közül egyik sem kompatibilis a főzőlappal.
2015. jan. 29. 21:20
 2/8 anonim válasza:
100%

Nem vagyok egy nagy mágus ilyen téren (értsd, én is kollégista vagyok), ezért csak egyszerübbeket mondok: rántott csirkemell, bolognai spagetti, gyros hús, chillis bab, mézes mustáros csirke.... :D

Nálunk is csak fözölap van.

2015. jan. 29. 21:23
 3/8 anonim válasza:
100%

Serpenyö nélkül viszont csak a spagetti vagy chillis bab :/ .

(bár én a mézes mustáros csirkét összedobtam egy lábosban)

2015. jan. 29. 21:25
 4/8 anonim ***** válasza:
73%
Odateszel főni egy nagy adag vizet. Elsétálsz a giroszoshoz két girosz pitáért. Hazamész, vízbe beleteszed a teafiltert. És kész.
2015. jan. 30. 02:07
 5/8 anonim ***** válasza:

Bármit meg lehet lábasban is csinálni.

paprikáskrumpli, konzervlecsó, csilisbab, brassói ,tócsni,

krumplistészta. gombapörkölt, sajtos-sonkás-tejfölös tészta.... stb. (remélem legalább kétlapos a főzőlap, és nem egy mezei rezsó, bár én azon is főztem már komplett ebédet is. ):)

Az egyik lapon lehet csinálni húsos, vagy zöldséges alapokat, a másikon rizst, tésztát kifőzni, vagy éppen krumplit sütni, főzni pürének, petrezselymesnek, akárminek.

Szóval egy koleszban nincs lehetetlen :D

ha esetleg van mikró, akkor egy gyors krumplisütést tudok ajánlani.(itt kaptam valamikor az ötletet )

kockára, hasábra , karikára vágott krumplit le kell szárítani, és egy megfelelő méretű tálban maxon 6 percig mikrózni.Utána bő forró zsiradékban percek alatt megpirul csodálatos pirosra, de belül krémesen puha marad.

Szűrőlapáttal papírtörlővel bélelt tálra kell szedni.

Ez már így önmagában is finom, de süthetsz mellé virslit, kolbászt, tükörtojást is.

A paradicsomos konzervbabok is finomak, csak úgy megemlítem.

2015. jan. 30. 11:03
 6/8 A kérdező kommentje:
hmm, hogy értve leszárítani? o.o ... jelenlegi állás szerint zöldbab főzelék, káposztás tészta, és paradicsomszószos töltött paprika, vagy mi a szösz lesz a menü xD ... aztán meglátjuk mi sül, ill fő ki belőle :D.. de ez a krumpli sütést kipróbálom majd :D
2015. jan. 30. 22:26
 7/8 anonim ***** válasza:

A felvágott krumplit, egy konyharuhában megszorongatod, hogy leitasd róla a vizet :D Ez mindenképpen ajánlatos sütés előtt, ha nem mikrózod meg akkor is.

Amúgy próbáld ki, mert tényleg gyors és finom.

2015. jan. 31. 05:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Igazából bármit meg lehet, aminek elég a lábas, ha hajlandó vagy rászánni az időt. Én csináltam már spagettit, de láttam mástól pl, hogy húslevest főz (annál necces beállítani a hőfokot, mert talán nem tud olyan alacsonyat a rezsó). Szóval csak egy kis fantázia kell hozzá. A babfőzelék, amit szintén bedobhatsz, azt nem írtad. :D
2015. febr. 19. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!