Mivel közözzem össze a húst?
Keresek valami olyan zsinórt, fonalat, amivel nyugodt szívvel kötözhetem össze a (pl: göngyölt)
húsokat, melyeket aztán megsütök ( [link]
Nem szeretnék elolvadt zsinórt, szétfoszlott kötelet, műanyag vagy egyéb rossz ízű húst végeredményként.
Lehet kapni konyhai kötöző cérnát, ami sem a serpenyőben sütött, sem a sütőben sütött húsoknál nem okoz gondot, nagyon jó, nem ég el, nem olvad. (medvecérna) vagy még a legvékonyabb cukorspárga a megfelelő megoldás.
Én örököltem annyit, hogy a földet többször is körbeérné :), de tényleg tiszta, erős, biztonságos.Lényeg, hogy ne műanyag kötöző legyen.
A link nekem nem nyílik meg, de bizton állíthatom, hogy megfelelő cérnával nagyon szépen lehet kötözni. Én bő egykilós lapockát is szépen összekötözök. először az egyik végén megkötöm, majd egyik irányban szorosan áttekerem a hust, majd visszafele is. itt is megkötöm, még kézzel jól megformázom "fazonra, és mehet a forró zsírba körbesütni.
ezután már csak lassú tűzön, mindig kis vízzel puhára párolom/sütöm, a végén újra körbe a megfelelő színre.
A cérnának semmi baja nem lesz. Tipp: szeletelés előtt 10 perccel tegyük deszkára pihenni, ezidő alatt szépen el lehet távolítani a cérnát. Hidegen elég bonyolult, azt nem ajánlom senkinek.
Ezek nem gépselyem vastagságúak, hanem erős vastagabb cérnák. Tényleg inkább horgolócérnára hasonlít, a vastagabbra.
Rövidáruboltban szerintem tudnak neked segíteni. Szívesen küldenék egy spulnival, de már nem érne oda karácsonyig:)
A kezedre viszont vigyázz, mert olyan erős, hogy belevághat, ha nagyon feszesen fogod.
Sima kötöző madzag. Kenderből készül.
Nem kell még ilyen vastag se. Olyan 1 mm-eset szoktunk használni.
Minden konyhán, minden étteremben ilyet használnak.
Én is írtam a cukorspárgát, de azért a cérna gusztusosabb...
Viszont a kényszer nagy úr, ha cukorspárga lesz, az is megfelel természetesen.
Azért a cukor spárga másabb valamivel, azt 2 ujjal elszakítom erőlködés nélkül, ennek meg 13 kiló a szakító szilárdsága.
Egyébként én nem tudok ennél jobbat. Próbáltam már néhányat, nincs tartásuk, nehéz hurkolni, a csomók szétjönnek...
Kötözni leginkább töltött, tűzdelt, bardírozott dolgokat szoktak, és a legritkább esetben tökéletesen tiszta ilyenkor a munkaasztal, meg a kezünk.
A kendernek ez nem gond, nem tapad, ragad, nem esik össze, nem tapad-ragad, nem csúszik szét, egyszerűen, gyorsan lehet vele dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!