Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel közözzem össze a húst?

Mivel közözzem össze a húst?

Figyelt kérdés

Keresek valami olyan zsinórt, fonalat, amivel nyugodt szívvel kötözhetem össze a (pl: göngyölt)

húsokat, melyeket aztán megsütök ( [link]

Nem szeretnék elolvadt zsinórt, szétfoszlott kötelet, műanyag vagy egyéb rossz ízű húst végeredményként.


2014. dec. 14. 18:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Néhol lehet kapno kimondottan húskötözö zsinórt (csak elég drágán). Viszont a 100% pamutból készült horgolócérna (nem túl vékony) tökéletesen megfelel, nem olvad, nem szakad, és nincs semmiféle íze sem.
2014. dec. 14. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Lehet kapni konyhai kötöző cérnát, ami sem a serpenyőben sütött, sem a sütőben sütött húsoknál nem okoz gondot, nagyon jó, nem ég el, nem olvad. (medvecérna) vagy még a legvékonyabb cukorspárga a megfelelő megoldás.

Én örököltem annyit, hogy a földet többször is körbeérné :), de tényleg tiszta, erős, biztonságos.Lényeg, hogy ne műanyag kötöző legyen.

2014. dec. 14. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

A link nekem nem nyílik meg, de bizton állíthatom, hogy megfelelő cérnával nagyon szépen lehet kötözni. Én bő egykilós lapockát is szépen összekötözök. először az egyik végén megkötöm, majd egyik irányban szorosan áttekerem a hust, majd visszafele is. itt is megkötöm, még kézzel jól megformázom "fazonra, és mehet a forró zsírba körbesütni.

ezután már csak lassú tűzön, mindig kis vízzel puhára párolom/sütöm, a végén újra körbe a megfelelő színre.

A cérnának semmi baja nem lesz. Tipp: szeletelés előtt 10 perccel tegyük deszkára pihenni, ezidő alatt szépen el lehet távolítani a cérnát. Hidegen elég bonyolult, azt nem ajánlom senkinek.

2014. dec. 14. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
a cérna nem túl gyenge és a kis keresztmetszete miatt nem vág?
2014. dec. 14. 18:54
 5/11 anonim ***** válasza:

Ezek nem gépselyem vastagságúak, hanem erős vastagabb cérnák. Tényleg inkább horgolócérnára hasonlít, a vastagabbra.

Rövidáruboltban szerintem tudnak neked segíteni. Szívesen küldenék egy spulnival, de már nem érne oda karácsonyig:)

A kezedre viszont vigyázz, mert olyan erős, hogy belevághat, ha nagyon feszesen fogod.

2014. dec. 14. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Sima kötöző madzag. Kenderből készül.


[link]


Nem kell még ilyen vastag se. Olyan 1 mm-eset szoktunk használni.

Minden konyhán, minden étteremben ilyet használnak.

2014. dec. 14. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Én is írtam a cukorspárgát, de azért a cérna gusztusosabb...

Viszont a kényszer nagy úr, ha cukorspárga lesz, az is megfelel természetesen.

2014. dec. 14. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Tessék, az 1,75-ös vastagság azt jelenti, hogy kb 1 mm.


[link]

2014. dec. 14. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Azért a cukor spárga másabb valamivel, azt 2 ujjal elszakítom erőlködés nélkül, ennek meg 13 kiló a szakító szilárdsága.


Egyébként én nem tudok ennél jobbat. Próbáltam már néhányat, nincs tartásuk, nehéz hurkolni, a csomók szétjönnek...

Kötözni leginkább töltött, tűzdelt, bardírozott dolgokat szoktak, és a legritkább esetben tökéletesen tiszta ilyenkor a munkaasztal, meg a kezünk.

A kendernek ez nem gond, nem tapad, ragad, nem esik össze, nem tapad-ragad, nem csúszik szét, egyszerűen, gyorsan lehet vele dolgozni.

2014. dec. 14. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 zolidobos ***** válasza:
Mi ceruzahegy vastagságú cukorspárgát (magyarul madzag) használunk elkötésre, felakasztásra, sajt varrására, szükségből kötözött sonkához is, bár ahhoz sokkal praktikusabb a rugalmas sonkaháló.
2014. dec. 14. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!