Szétfolyik, ha csak nem ez a szándékod, hogy egy ételen, mint a tejszín elolvadva folyjon el.
Süti nem süthető vele, ha erre gondolsz.
Mi lehet ebben az érdekes?
A zsír amikor melegítik felolvad és szétfolyik.
A kérdés az, mit értünk a süthető alatt.
Ha az, hogy meg lehet-e sütni mint egy halloumit, vagy gomolyát, akkor nem, nem lehet. Zsíros sajt, elolvad.
Ha az, hogy lehet-e főzéshez használni a hideg krémeken, sütiken (tiramisu) kívül, akkor a válasz igen. Pont ma főzök egy mascarpones gombás-citromos csirkét. :)
5-ös
A Mscarpone nem sajt. De ha már ismered és fel is tudod a konyhában használni, akkor kellene, hogy tudjad.
Ha már kiszeretnél oktatni, kérlek olyan ügyben tedd, amihez értesz is.
A mascarpone egy tejszínből készülő, olasz friss sajt.
De meghallgatom a te véleményedet is, hogy akkor mi is az a mascarpone?: )
A mascarpone egy tejszínből készülő, olasz friss sajt.
Ez végig jó, ahogy leirtad, csak sajt nélkül.
A teiszínböl vajat készítenek ami csak zsir. Ha másmilyen eljárással készitik lesz belöle Mascarpone ami ugyan csak zsír, de nem sajt.
A Mascrpone,hogy mi, majd megmondom neked: Háromszoros tejföl.
Hogyhogy nem sajt??? De még mennyire, hogy az!
"A mascarpone szarvasmarha eredetű tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz FRISS SAJT. Fehér színű, krémes, héjatlan. Általában nem önmagában, saját ízéért fogyasztják, hanem más, édes vagy sós, átütő ízű adalékokat hozzákeverve: desszertek alapanyaga – világszerte ismertté a tiramisu tette –, vagy kék nemespenészes lágysajttal szendvicseken feltét. Zsírtartalma a szárazanyag 50-55%-a. Puha állaga miatt csak olyan műanyag pohárban hozható kereskedelmi forgalomba, mint a tejfel vagy a vajkrémek. Lombardiából származik, házilag télen fejt tejből készítették."
A mascarpone egy tejszínből készülő, olasz friss sajt.
Ez végig jó, ahogy leirtad, csak sajt nélkül.
A teiszínböl vajat készítenek ami csak zsir. Ha másmilyen eljárással készitik lesz belöle Mascarpone ami ugyan csak zsír, de nem sajt.
A Mascrpone,hogy mi, majd megmondom neked: Háromszoros tejföl.
Akkor menjünk sorban.
Mi a sajt?
A sajt savanyított vagy felfőzött tejből, préseléssel, vagy anélkül készülő étel.
Hogy készül a mascarpone?
A tejszínt 85-90 fokosra melegítik, savat adnak hozzá, a savót kiválasztjuk, és kész is ami hátra marad, az a friss sajt.
Teljesen felesleges vitatnod, a mascarpone sajtnak számít, az olaszok is sajtként emlegetik, a sajtokról szóló könyvekben is megtalálod. Tény, hogy mindkettő (mascarpone, tejföl) tejből készül, és mindkettő érlelés nélkül, sőt, a magas tejzsír százaléknak köszönhetően hasonló a jellegük. De a sajt attól sajt, ahogy készítik. A túró is sajtnak minősül, épp a készítése miatt. (nem véletlen angol és német nyelven is sajtként emlegetik)
Igazából nagyon kicsi a különbség a kettő között, de attól még a mascarpone sajt marad. És nem mentem volna bele ennyire a témába, ha valami számomra ismeretlen okból, ne akartál volna kioktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!