Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a titka a finom teának?

Mi a titka a finom teának?

Figyelt kérdés
2010. jan. 28. 19:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

mi egy literes kannába forralunk vizet!

5ek cukor és 6 ek citromlé és garzon tea

Isteni!!!

2010. jan. 28. 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi literes vízforralóban készítjük, 1 filter Lipton yellow labellel, hozzá 4-5 csapott evőkanál cukor, mérettől függően fél-egy citrom leve. Hidegen (nyáron), melegen is nagyon jó!
2010. jan. 28. 19:24
 3/5 asmosys válasza:
A víz ne forrjon, a filter 3-4 percél többet ne legyen a vízben, és ha citrommal iszod, az ne kerüljön a filter elé mert gátolja a tea kioldódását. Ha tejjel, a forró tát öntsd a tejre és ne a tejet a forró teába.
2010. jan. 28. 20:44
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én felforralom a vizet, leveszem a tűzről, bele a filtert, s pár percre lefedem. Így nekem sokkal ízletesebb. Persze ízlés szerint méz, citrom leve (nem üveges cirtomlé)!
2010. jan. 28. 21:33
 5/5 anonim válasza:
100%
Én másfél literes forralót használok. Amíg a víz forr, addig kifacsarom a citromot, beleteszem a kancsóba az 5 ek.cukrot (nagyobb citrom esetében 6-ot), teszek bele egy kanál mézet és 3 filter teát. Erre jön a forró víz. Én 5-10 percig hagyom ázni, majd miután kiszedtem a teát, mehet bele a citromlé. Nálunk imádják, mert nem túl édes és nem túl savanykás. A citrom és méz miatt a megfázástól is véd.
2010. febr. 1. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!