Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti nem unjátok a rizs ízét?

Laci8989 kérdése:

Ti nem unjátok a rizs ízét?

Figyelt kérdés
hogy tudnám feldobni a rizs ízét mert már nagyon utálom , napi szinten eszem edzés miatt , kicsi ételizesitőzve szb ilyenek demár mindenhogy uncsi , valami jó tipp ami nagyon feldobná ? :))

2014. okt. 12. 21:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

gombás rizs, tejszínes csirkemellpörkölt kukoricás rizzsel, sáfrányos rizs, májas rizottó, pulyka rizottó tetején reszelt sajt

Mehet még köles-ez is variálva, sütőtök püré, krumpli püré, édesburgonya, durum tésztából spagetti, tejszínes-húsos tészta.

Ha unod így önmagában a rizst akkor pl csinálhatsz rakott káposztát/zöldbabot, paradicsomos húsgombócot, töltött paprikát is. Csirkemellet vagy darált pulykamellet is vehetsz hozzá, nem muszáj darált sertéshúsnak lennie.

2014. okt. 12. 22:26
 12/18 A kérdező kommentje:

igen haver krumpli van 100 g -ban egy dúrva 15g szénhidrát

a rizsben meg 100g -ban kb75 gramm szénhidrát , érzed a különbséget ? :D ha napi kb 400g rizst kell ennem akkor számolj már utána hogy mennyi krumplit kéne egésznap zabálni :D egyébként zabpehej is megy

2014. okt. 12. 22:39
 13/18 anonim ***** válasza:
Fott teszta, hvelyesek, feher kenyer, peksutemenyek, minden mehet.
2014. okt. 12. 22:43
 14/18 anonim ***** válasza:

A párom naponta többször eszik rizst, gyakorlatilag kenyér helyett, édességként és kb. bárhogyan, bármihez. Ha edzés miatt eszed, akkor valószínűleg a zsíros cuccok kiesnek, bár egy kis sült zöldség beleférhet... A párom nem zsíros rizsei kakaósak, gyümölcsösek, mazsolásak... De keverhetsz bele halat, sajtot, mit tudom én, szerintem lehet kísérletezni.

Ott a köles és bizonyára még pár gabona, álgabona.

Van, aki ketogén étrend mellett edz, nemcsak szálkásít (arra elég jó), de tömegnövel is :D Az megoldja a gyakori és szénhidrátos evés problematikáját, persze más kihívásokat teremt s bizonyára nem mindenki bírná :D

2014. okt. 12. 23:32
 15/18 anonim ***** válasza:
Currys risz, tojással összesütve mint a kínai kajáldában.
2014. okt. 12. 23:42
 16/18 bumbi02 ***** válasza:
72%
Mielőtt valakinek vadul neki esel, mert a krumplit ajánlotta: a rizsben nincs 75 gramm szénhidrát, maximum ha nyersen eszed. A főtt rizsben ugyanannyi a szénhidrát mint a főtt krumpliban. (20-25 gramm)
2014. okt. 13. 01:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Én paradicsomos halat is szoktam rárakni. Imádom így. Reggelire is finom édesen. Gyümölcs, olajos mag, méz bele. Nem tudom ezek mennyire megengedettek.

Készíts hozzá tejszínes szósszal készült ételt, feldobja az is nagyon.

De készíthetsz rizsgombócot is.

2014. okt. 13. 14:43
 18/18 anonim ***** válasza:
Tojásos rizs fűszeresen :) Ha bátor vagy, akkor fahéjjal és chilivel!
2014. okt. 13. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!