Hogyan kell szirupot készíteni?
Figyelt kérdés
Van sok füge a fán, nem fog már beérni, eltenném inkább.2014. szept. 23. 23:28
1/7 anonim 



válasza:





Vízben fel kell forralni a cukrot.
2/7 A kérdező kommentje:
És amikor felforrt, akkor tegyem bele a megszurkált éretlen fügéket?
2014. szept. 24. 00:17
3/7 anonim 



válasza:





A fügét edd meg simán, vagy dobáld meg vele a szomszédot.
Nem kell a sziruphoz.
Az első válaszoló megmondta, hogy mi kell a sziruphoz.
4/7 anonim 



válasza:





Ha szirupban akarod eltenni, nézz a neten befőzési recepteket. Ahol szirupot írnak: vizet egy fazékban a cukorral együtt felteszed, forralod, és amikor a cukor elolvadt, akkor kész a szirup. Sűrűsége a felhasználástól/recepttől függ, lehet egy liter vízhez 20 deka cukor, de fél kiló is. Ezért írtam, hogy nézz körül a receptek között. Ja, és általában forrón kell a gyümölcsre tenni a szirupot. Jó munkát!
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem értek ezekhez a befőzési dolgokhoz. Megnéztem a recepteket, többnyire zöld diót szoktak így eltenni. Remélem, fügével is működni fog.
2014. szept. 24. 12:52
6/7 anonim 



válasza:





Fügével könnyebb a dolgod, mert a zöld diót áztatni kell, hogy megpuhuljon a csonthéj. Szurkálni is azért szokták, hogy átjárja a folyadék.
Fügéből lekvárt is lehet csinálni, ha már neki kezdtél a befőzésnek. Sok sikert!
7/7 anonim 



válasza:





Minden gyümölcsöt szirupba szoktam eltenni.
Ahogy írod, ha forr beleteszem a gyümölcsöt és forralom 1-2 percig, majd az előmelegített üvegekbe rakom. Biztonság kedvéért egy pici nátrium-benzoátot is teszek a lébe. Majd az üvegeket ruha közé rakom , letakarom és másnap teszem ki a polcra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!