Mi finom még hozzá?
Ennyi Neked nem elég? Nekem már a banán+kakaó is az :D
Én simán eszem, de ha mondanom kell valamit, nos, számomra a kókuszreszelék és a dió semmilyen édességet nem szokott elrontani... A kókusz ráadásul jól néz ki a csokin...
Desszerteknél egy alap ha variálni szeretnél csak úgy.
Mikkel biztos nem lehet elrontani é a desszertek nagy rész is erre épül.
- piskóta (jó féle recept szerint ez fontos)
- gyümölcs (egy vagy több féle, menjenek egymáshoz)
- tejcsoki étcsoki (csak tej vagy vegyesen)
- csokireszelék vagy darabok
- tejszínhab
- vanília öntet vagy puding
Ha ezeket variálod szinte el se lehet rontani, a több féle gyümölcs a kényesebb rész hogy jól passzoljanak egymáshoz.
Ja még egy kimaradt :)
- csoki öntet vagy puding
Ha másoknak is csinálod a tejcsoki jobban megfelel az általános ízlésnek, úgy az étcsokit csak megmutatni neki. Durvára tört darabokban vagy ráreszelni itt ott.
ha még egy alap összetevő kell:
- gyümölcs öntet
Ezt úgy csinálod mintha félig főznél egy lekvárt, a gyümölcs aránya attól függ mennyire savanyú vagy édes, de kb 1/4 - 1/5 cukor. Ha kóstolod érezni fogod mikor elég a cukor. Gyümölcsöt hámozod ha kell magozod, darabolod. Felteszed főni kevesebb cukorral és levet enged. E közben nézed mikor mennyire szószos már a leve és mennyire édes. Ha már nem teljesen folyékony de nem is lekvár és a gyümölcs még darabokban van benne de nem szétfőve akkor kész.
Általános fűszernek meg:
- fahéj
- őrölt szegfűszeg
A felsoroltakból már rengeteg desszertet tudsz kihozni. De mindent azért ne tegyél egybe. Ha három fő összetevőre alapul jobb mintha mindent összekeversz.
Ha nem csináltál még gyümölcs szószt az nagyon nagyon egyszerű. Google / fruit sauce. Látni fogod a képeken is, de főzés közben is hogy állagra lehet sok féle. A legelején a leve olyan mint egy gyümölcslé, erős szín és íz de teljesen folyékony. Utána kezd besűrűsödni és hogy milyen sűrűre szeretnéd az egyéni, mind jó. Szokták egész folyós szósznak és szinte kenhetőnek is. De gyümölcs szósznál nem ez a legfontosabb hanem hogy a gyümölcs még ne főjön szét benne. Ezért általában a gyümölcs még benne van és a szósz meg vagy folyósabb vagy sűrűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!