Hogyan süssek finom tepertőt?
Figyelt kérdés
2010. jan. 10. 17:10
1/4 anonim válasza:
Mi úgy csináltuk, hogy összevágtuk a szallonát tepertő méretűre és beletettük egy tepsibe, amit a sütőben a legnagyobb fokozaton elkezdtük sütni, ami nekünk 250fok. Figyeltük a sülést és amikor úgy tűnt külsőleg, hogy jó, akkor kivettük, megkóstoltuk. Ha még nincs kész, akkor visszateszed még egy kis időre. Nagyon finom lett így:)
2/4 anonim válasza:
Egyesek tejet öntenek bele, hogy a tepertő ropogós legyen.
3/4 anonim válasza:
Hogy omlós maradjon:
mi a szalonnát kb egy-két ujjnyi vízzel teszük fel a gázra. Mire a víz elforr, addigra kijön annyi zsír a szalonnából, hogy ne a sját zsírjában pörkölődjön, keményedjen,persze kevergetni! Egyébként a túrós tésztához is így sütöm a szalonnát, és nem lesz ehetetlen kemény, és nem feketedik meg. Kis lángon sütjük ki, folyton kevergetve. Mindig teszünk bele egy egész fej vöröshagymát is, de bevallom őszintén, nem tudom miért....Azt tudom, hogy avas zsírban ha szenesedésig sütünk hagymát, akkor az a kellemetlen ízt beveszi, talán ezért. És jó nagy edényben tedd fel hogy legyen hely a zsírnak.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, már sütöm, tejjel, vízzel, hagymával. Szerintem a hagyma jó ízt ad neki, azért szokták bele tenni. Remélem jó lesz!
2010. jan. 11. 15:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!