Hagymaaprítás géppel, de milyennel?
imádjuk a hagymát ételben a párommal.
de annyira elegem van már a darabolásból,és ahhoz képest hogy évek óta csinálom,még mindig csak bénázom...
egyszerűen nem áll rá a kezem sehogy sem...
aprító gépet szeretnék venni,de elbizonytalanodtam.
az egyik ismerősöm vett,és azt mondta hogy neki felkenődik a daráló oldalára,és onnan már a penge se viszi le.de nem is darabolja neki fel,hanem ott marad nagy darabokban.
mindegyik ezt csinálja vagy csak ő foghatott ki rosszat?
Ilyen háztartási mennyiségben egyértelműen a kés a leghatékonyabb, ez nem is kérdés, a lényeg a jó éles, jó alakú kés, és hogy rá kell szánni az időt, hogy megtanuld profin használni.
Ha nagyobb mennyiség kell, mondjuk 50 főnél már reálisnak látom, akkor érdemes bevetni gépet.
Ilyen mennyiségben nem számít, ha némi hagyma az oldalán marad, meg a nagyobb darab se számít, mert úgyis szétfő az ételben. Túl kevés hagymát egyik gép se vág fel tökéletesen.
Azt viszont tisztázzuk, hogy az ilyen kis tartályos, 2 késes hülyeségek tényleg alkalmatlanok hagymadarabolásra.
Ha mégis veszel gépet, akkor olyat vegyél, amihez kerek tárcsák vannak, különböző késekkel.
Szeletelő, kockázó, reszelő, egyéb betétek.
Tehát nem beledobod a 2 késhez a hagymát, aztán várod, hátha felvágja egyenletesen, hanem egy forgó tárcsára nyomod rá felülről, és alul kipereg a felkockázott hagyma.
Itt vannak ilyenek, árban sokféle van, ismerve ezeket a képeket nem a legolcsóbbat kéne megvenni:
Most csak úgy véletlenül linkeltem filipszet, vannak pl bossban is nagyon jó, erős ilyen típusú aprítók.
A reszelés szerintem szadista megoldás, amikor házvezetőként dolgoztam, elvárták hogy reszeljem a hagymát, egy liter könnyet elsírtam hagymánként. :D
Viszont ami bevált, az a fagyasztás. Nem vettem kockázott hagymát, hanem egyben felvágtam egy kilót és utána abból vettem ki. Egyben felvágni nem kellemes, viszont utána szuper, és időt is spórolsz vele, ami nem hátrány, ha ti is este, munka után főztök. A párom az ötlettől húzta a száját, hogy az nem ugyanolyan ízű... ezért akkor csináltam, amikor nem volt otthon. Vagy 5-6 ételt megfőztem a fagyasztott hagymával, mielőtt elmondtam, hogy abból van - egyszer sem vette észre a különbséget :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!