Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Olajos tonhalat hogyan szűrjem...

Olajos tonhalat hogyan szűrjem meg?

Figyelt kérdés

Vettünk egy 1,5 kg-s tonhalas konzervet, de sajnos olajban van a tonhal. Minden nap eszek belőle kb 6 nagykanállal, de nem tudom, hogyan szűrjem meg, tiszta olaj. Eddig préseltem két kanál között, de így is elég olajos maradt, és sokáig tartott. Hogyan szűrjem le? És nem akarok leszűrni az egészet, szeretném, ha nem menne tönkre a hűtőben a maradék. (mert ugye ez egy másfél kg-s óriási konzerv, és alig eszek belőle) Meddig áll el a tonhal az olajban nyitott konzervben?

Tehát: hogyan szűrjem le róla az olajat, és meddig áll el a hűtőben a nyitott konzerves tonhal olajban ázva?

2010. jan. 6. 14:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én sima szűrőben szoktam leszűrni, van egy szűrőm sós dolgokra. másik megoldás, hogy nem két kanál, hanem egy kanál és egy villa között szűrőd, csak úgy ügyeskedni kell hogy ki ne essen:P Nem tudom pontosan miért, de úgy tudom hogy nem jó nyitottan a konzervesdobozban tárolni a kaját mert vmi beleoldódik a levegőn, úgyhogy érdemes átrakni egy dobozba. Ha nagyon sok, le is fagyaszthatsz belőle, de szerintem legalább pár hétig eláll a hűtőben is.
2010. jan. 6. 16:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer csináltam, hamis halászlét olajos tonhalból! Csak azért írom, hátha megunod így magában.

Elkészítem az alaplét, ahogy szoktam, pirítok hagymát, bele paprika, paradicsom, felöntöm vízzel.Dobok bele megfelelő mennyiségű halászlékockát, felforralom. Eközben egy szűrőben szépen lefolyik az olaj a halról.(le is öbílteheted vízzel). Aztán ha felforrt aaz alaplé, beleteszem a halat, eyg forralás, kész.Ezt is lefagyaszthatod! Nagyon finom, és nem olyan nyálkás-halas:):)

2010. jan. 11. 13:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
13:33-as vagyok, ez amúgy aprított?Mert szűrőn keresztül azt is át tudod szűrni,kicsit megnyomkodod kanállal. Amúgy én is úgy vettem észre, hogy a fémdobozban az íze megváltozik, tedd át üvegbe, vagy műanyagba.
2010. jan. 11. 13:36
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Aprított tonhal, igen. Leszűrtem róla az olajat porcukorszóróban, megnyomkodtam kanállal, már vasárnap el is fogyott :) Néhány napig konzervben volt, de a leszűrt olajat mindig visszaöntöttem rá, hogy ne menjen tönkre, és tényleg nem lett baja, nagyon finom volt.

Köszi az ötleteket!

2010. jan. 12. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!