Olajos tonhalat hogyan szűrjem meg?
Vettünk egy 1,5 kg-s tonhalas konzervet, de sajnos olajban van a tonhal. Minden nap eszek belőle kb 6 nagykanállal, de nem tudom, hogyan szűrjem meg, tiszta olaj. Eddig préseltem két kanál között, de így is elég olajos maradt, és sokáig tartott. Hogyan szűrjem le? És nem akarok leszűrni az egészet, szeretném, ha nem menne tönkre a hűtőben a maradék. (mert ugye ez egy másfél kg-s óriási konzerv, és alig eszek belőle) Meddig áll el a tonhal az olajban nyitott konzervben?
Tehát: hogyan szűrjem le róla az olajat, és meddig áll el a hűtőben a nyitott konzerves tonhal olajban ázva?
Én egyszer csináltam, hamis halászlét olajos tonhalból! Csak azért írom, hátha megunod így magában.
Elkészítem az alaplét, ahogy szoktam, pirítok hagymát, bele paprika, paradicsom, felöntöm vízzel.Dobok bele megfelelő mennyiségű halászlékockát, felforralom. Eközben egy szűrőben szépen lefolyik az olaj a halról.(le is öbílteheted vízzel). Aztán ha felforrt aaz alaplé, beleteszem a halat, eyg forralás, kész.Ezt is lefagyaszthatod! Nagyon finom, és nem olyan nyálkás-halas:):)
Köszi a válaszokat!
Aprított tonhal, igen. Leszűrtem róla az olajat porcukorszóróban, megnyomkodtam kanállal, már vasárnap el is fogyott :) Néhány napig konzervben volt, de a leszűrt olajat mindig visszaöntöttem rá, hogy ne menjen tönkre, és tényleg nem lett baja, nagyon finom volt.
Köszi az ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!