Konyhán fogok dolgozni, többi lent?
Szia! Köszi a választ, de már ledolgoztam azóta a ledolgoznivalót :)
Nem olyan volt a konyhai meló, mint gondoltam, eléggé semmibe vettek, alja munkát kellett csinálnom, mindenki bszgatott és csicskáztatott. A hagymaszeletelést egy nagy aprítógép végezte, csak a késlapot kellett csere-berélni, illetve kipucolni(ha volt időd. Ha nem volt időd, akkor is megcsináltad... mint a többi 4-5 feladatot is egyszerre persze).
10 kilónyi rohadó hagyma hámozása volt a kedvencem. Természetesen vittem saját kést és hámozót. Igaz, volt a konyhán is, de az MÁSÉ volt (aki hozzá se nyúlt, mert az ő munkáját is én végeztem), és ha azt elvittem, volt ám bszarintás nekem...
Vissza a hagymára: gyorsan megcsináltam, 1-2 hét alatt belejöttem, valóban.
A krumplit is gyorsan végeztem, tényleg speed volt minden, de hiába minden, jöhettek volna nekem az "egyéb trükkök" nem volt elég a sebesség, kioktatás volt a vége, félrelöktek és mártírkodva befejezték a zöldséghámozásom, majd jött a főnök, hogy én miért nem csinálok semmit, szegény xy-nak kell megcsinálni az én munkámat is (megjegyzem xy 1 órából 30 percet bagózott és a pincérekkel pofázott, míg én HÁNYTAM a wc-ben (amit perce ki is kellett pucolnom) annyira széthajtottak bent.
Ennek már egy éve, és levontam a tanulságot: soha többé nem megyek ilyen(legalábbis ERRE a) helyre.
Ittavégefusselvéle :)
Ne haragudj, de őszintén szólva számomra kicsit komikus ahogyan leírtad a konyhai munkát 😀
Jómagam is két évig dolgoztam konyhán, mosogatóként!
Ha az ember direkt ilyen munkát vállal- éspedig te azt írtad, hogy mosogatónak, zöldséghámozónak mész- akkor érthető, hogy a legalját kell csinálnia: nyakig úsznia a zsírban mosogatáskor illetve zöldséget hámoznia! Akkor ne várd el, hogy olyan feladatokat kapj mint amit a séf szakács végez.
Érthető, hogy sokat számít milyen a kollektív, mivel a konyhán 14 órában vagy összezárva velük. Ha rossz a társaság (vagy akár 1 ember), már az is meg tudja mérgezni az ember ottani létét, atmoszféráját, ami a munkateljesítő képességére is kihat. Hidd el, sokkal fullasztóbb rossz környezetben dolgozni (amit már meg is tapasztaltál) mint segítőkész, jó emberek között. Nekem ebben hál'istennek szerencsém volt.
Deee!...
De van egy hatalmas különbség 😀 Én nem hánytam. Nem is volt mit. Minket ott szószerint éheztettek. Délben kaptam egy maroknyi ételt, azt kellett beosztanom éjszakáig. Néha már szédültem a gyengeségtől, túlterheltségtől.
Szóval öröm volt olvasni, hogy van olyan étterem ahol annyira jóllakatják az alkalmazottakat, hogy azok már hánynak is :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!