Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Konyhán fogok dolgozni, többi...

Konyhán fogok dolgozni, többi lent?

Figyelt kérdés
Konyhán fogok dolgozni (mosogatás, zöldséghámozás stb). Anyu sosem engedte hogy segítsek neki a konyhában szóval nekem kimaradtak az alap dolgok is. Tudnátok linkelni videót, oldalakat, ahol megmutatják hogyan lehet a legegyszerűbben és leggyorsabban hagymát-krumplit-zöldséget pucolni/szeletelni/vagdosni, egyéb trükköket amivel nem csak jó de gyors is lehetek?

2014. jún. 27. 17:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Teljesen mindegy, hogy milyen trükköket nézel a videóról, ha nem gyakorlod őket. Ha nem adnak eszközt, márpedig nem hinném hogy adnak, vigyél magaddal egy jó minőségű zöldséghámozót, kiskést ( a tisztításhoz). De tuti hogy 1-2 hét és bele jössz.
2015. szept. 8. 03:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi a választ, de már ledolgoztam azóta a ledolgoznivalót :)

Nem olyan volt a konyhai meló, mint gondoltam, eléggé semmibe vettek, alja munkát kellett csinálnom, mindenki bszgatott és csicskáztatott. A hagymaszeletelést egy nagy aprítógép végezte, csak a késlapot kellett csere-berélni, illetve kipucolni(ha volt időd. Ha nem volt időd, akkor is megcsináltad... mint a többi 4-5 feladatot is egyszerre persze).

10 kilónyi rohadó hagyma hámozása volt a kedvencem. Természetesen vittem saját kést és hámozót. Igaz, volt a konyhán is, de az MÁSÉ volt (aki hozzá se nyúlt, mert az ő munkáját is én végeztem), és ha azt elvittem, volt ám bszarintás nekem...

Vissza a hagymára: gyorsan megcsináltam, 1-2 hét alatt belejöttem, valóban.

A krumplit is gyorsan végeztem, tényleg speed volt minden, de hiába minden, jöhettek volna nekem az "egyéb trükkök" nem volt elég a sebesség, kioktatás volt a vége, félrelöktek és mártírkodva befejezték a zöldséghámozásom, majd jött a főnök, hogy én miért nem csinálok semmit, szegény xy-nak kell megcsinálni az én munkámat is (megjegyzem xy 1 órából 30 percet bagózott és a pincérekkel pofázott, míg én HÁNYTAM a wc-ben (amit perce ki is kellett pucolnom) annyira széthajtottak bent.

Ennek már egy éve, és levontam a tanulságot: soha többé nem megyek ilyen(legalábbis ERRE a) helyre.

Ittavégefusselvéle :)

2015. szept. 8. 16:46
 3/4 anonim válasza:

Ne haragudj, de őszintén szólva számomra kicsit komikus ahogyan leírtad a konyhai munkát 😀

Jómagam is két évig dolgoztam konyhán, mosogatóként!

Ha az ember direkt ilyen munkát vállal- éspedig te azt írtad, hogy mosogatónak, zöldséghámozónak mész- akkor érthető, hogy a legalját kell csinálnia: nyakig úsznia a zsírban mosogatáskor illetve zöldséget hámoznia! Akkor ne várd el, hogy olyan feladatokat kapj mint amit a séf szakács végez.

Érthető, hogy sokat számít milyen a kollektív, mivel a konyhán 14 órában vagy összezárva velük. Ha rossz a társaság (vagy akár 1 ember), már az is meg tudja mérgezni az ember ottani létét, atmoszféráját, ami a munkateljesítő képességére is kihat. Hidd el, sokkal fullasztóbb rossz környezetben dolgozni (amit már meg is tapasztaltál) mint segítőkész, jó emberek között. Nekem ebben hál'istennek szerencsém volt.

Deee!...

De van egy hatalmas különbség 😀 Én nem hánytam. Nem is volt mit. Minket ott szószerint éheztettek. Délben kaptam egy maroknyi ételt, azt kellett beosztanom éjszakáig. Néha már szédültem a gyengeségtől, túlterheltségtől.

Szóval öröm volt olvasni, hogy van olyan étterem ahol annyira jóllakatják az alkalmazottakat, hogy azok már hánynak is :D:D

2020. júl. 25. 18:55
 4/4 anonim válasza:
Ja, és mégvalami. Számomra a zöldséghámozás volt a menekülés a hajtás elöl. Vödörszámra kellett pucolni a hagymát, krumplit stb. Külön helyiségben pucoltuk (zöldséghámozóval pillanatok alatt megy, főleg ha már belejön az ember- elismerem az elején félelmetes- ajánlott a gumikesztű használata, az biztonságérzetet ad és abban nem vágod meg magad annyira). Szóval mennyei volt félrevonulni a pörgés a zaj elöl és zöldséget pucolni, még akkor is ha a hagyma rettentően csípte a szememet. Imádtam hámozni. Nekem jó részt ez segített, hogy két évet kihúzzak a konyhai munkán
2020. júl. 25. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!