Tésztához milyen szószokat tudtok ajánlani?
Főzőtejszínből vagy hámozottparadicsomkonzervből jó alap lehet, a tejszínesbe olvaszthatsz sajtot, tehetsz bele gulyáskrémet, pirosaranyat, így megvan a fűszerezés, ha husit, zöldséget akarsz bele, azt elején megpirítod, és arra öntöd a cuccost. Sót egyiknél se felejtsd el! Husit akár még párosíthatod gyümölcskonzervvel, befőttel is, tejszínesnél jól összejönnek az ízek. Volt, hogy diákcsemegét is tettem vörösáfonya mellé a szószba, kis gyömbérrel, fahéjjal. Paradicsomoshoz főleg zöldsegek jók, oregánó és bazsalikom igazi spagettis élményt ad neki, nem tudom, van-e otthon.
Porosból Knorr, Maggi árul mindenfélét, a legtöbbhöz víz/tejszín kell
- Mexikói zöldségkeverék + tejszín (majoranna, rozmaring, bors, só, esetlen oregánó, chili)
- Sonka-gomba-kukorica + tejszín (bors, só)
- Hagyma dinsztelve, rá löncs + paradicsomszósz (só, bors, oregánó, bazsalikom) - ez a sátorozós milánói, és isteni lett :)
- Dinsztelt hagyma, kukorica, darálthús + paradicsomszósz (só, bors, chili)
- Hagyma dinsztelve, gomba, vmilyen sovány hús kockázva + tejszín (só, bors és sok tárkony)
- Hagyma dinsztelve, sonka, olajos hal, olívabogyó + paradicsomszósz (só, bors, bazsalikom, oregánó)
A tejszínesek mellé egy pici lisztet is tegyél, úgy rottyantsd össze, sűrűbb lesz
De gyakorlatilag bármilyen alapanyagból összedobhatsz, tejszínes, vagy paradicsomszószos mártással, tetszőleges fűszerekkel.
Mi is mindig improvizálunk, mikor-mi van a hűtőben. Porból pedig csak akkor főzök (és kizárólag magamnak), ha gyorsan kell, mert éhen halok - ha a barátom is eszik majd belőle, akkor én találok ki valamit.
A Bertolli uveges szoszokat veszem mindig, a paradicsomos- bazsalikomosat nagyon ajanlom, tetejere reszelt sajt, ra egy kis friss zoldfuszer, ha neked is van otthon, es kesz. De barmelyiket valaszthatod, en egyszer sem csalodom bennuk. Mas markat nem is kellett probalnom, a Bertollival elegedett vagyok.
Por alaput egyet sem javasolnek.
Ha magad alsz neki, probald ezeket:
Tejszines spenotos, negysajtmartasos vagy pestos. Egyik sem bonyolult hidd el.
#3 - Na, akkor majd kipróbálom a Bertollit. Én hasonlóképpen jártam a Dolmióval, kipróbáltam, aztán annyira megszerettem, hogy leragadtam nála.
Linkelek néhány kedvenc receptet:
- [link]
- [link]
- [link]
- [link] (szegény úgy néz ki, mint amit 1x már megettek)
- [link]
- [link]
Porból nálunk nem készül tésztaszósz. Vészhelyzet esetére van itthon Maggi "tészta paprikás csirke szósszal" és csirkés smack, mert azokat még fel lehet javítani ehetőre :) Egy ismerősöm meg porból készíti a lasagne szószt, úgy, hogy besamelt is kever hozzá. Úgy egészen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!